Den amerikanske Advokatforeningen, ABA har i flere år kåret USAs beste juss-blogger. Foto: Skjermdump

Her er de beste juss-bloggene

Kjekk med kappe, en retorisk dronning eller en innovativ tolker av lovtekstene – hva skal til for at en jurist lykkes på nett? I år som i fjor har ABA Journal kåret USAs beste juridiske blogger.

Publisert

Ordet «blogg» assosieres ofte med trutmunn, motetips og kostnadsfrie skjønnhetsprodukter fra ulike sponsorer. Heldigvis utgjør ikke disse bloggverden alene, og ikke bare det: Også anerkjente jurister tyr til tastaturet for å dele av sine refleksjoner, viten og kunnskap.

Hvert år kårer ABA Journal, magasinet til The American Bar Association, de 100 beste amerikanske jussbloggene gjennom året som har gått. 2017 er intet unntak, og i tillegg til bloggene, kårer de også de beste juridiske podcastene og twitterbrukerne.

Her følger en gjennomgang av de ti skarpeste juridiske pennene på den andre siden av havet:

The Algorithmic Society

På denne bloggen diskuterer professor ved Michigan State University College of Law, Ken Grady, hvordan moderne teknologi er med på å endre hvordan juridiske tjenester utføres i praksis

Apps in Law

Brett Burney er en teknologikonsulent i Ohio, som tester og anmelder relevante apper for jurister. I tillegg til skriftlige innlegg, illustrerer han også hver anmeldelse med en film som viser applikasjonenes ulike egenskaper.

Arbitration Nation

Advokaten Liz Kramer retter et kritisk lys mot voldgiftsavtaler, og undersøker hvordan voldgift fungere i praksis over hele USA. I tillegg bistår hun lesere som trenger hjelp til å forstå nettopp den amerikanske loven om voldgift.

Artificial Lawyer

Konsulent Richard Tromans følger teknologiutviklingen tett, og ser nærmere på hvordan den integreres og brukes av advokatfirmaer og ulike juridiske avdelinger.

Before the Bar

Denne bloggen er til for jusstudenter, og tilbyr innlegg om alt fra tips til nettverksbygging, nyttige jobbressurser og ulike konkurranser som tester studentene i praktisk kompetanse.

Be Spacific

På denne bloggen utforsker Sabrina I. Pacifici alt fra juss, teknologi og cybersikkerhet, til offentlig regulering og sivile rettigheter.

Big Law Business

Her kan du i hovedsak lese saker som retter seg mot advokater og fagfolk som administrerer de største advokatfirmaene og juridiske avdelinger. Deriblant innlegg om partnerflytting og firmafusjoner, så vel som utfordringer knyttet til bruk av teknologi i moderne juridisk praksis.

Brian Leiter’s Law School Reports

Jussprofessor ved universitetet i Chicago, Brian Leiter, skriver blant annet om ledige stillinger, hva man kan forvente å tjene som nyutdannet jurist og mulighetene ved å utdanne seg til å bli advokat, i tillegg til å rangere ulike jusstudier.

Canna Law Blog

Dersom du er interessert i hvordan USA håndterer regulering av cannabis, er dette bloggen for deg. Her kan du lese om de praktiske aspektene ved cannabislovene, samt hvordan de påvirker de involverte i en stadig voksende bransje.

Clio Blog

På denne bloggen kan du lese det siste om programvarer knyttet til lovpraksis. Den tilbyr også innsikt i hvordan det er å drive mindre advokatfirmaer.

Les hele ABA Journals kåring her!

Også i Norge har vi en godt etablert verden av bloggere. Selv om det er vanskelig å spore noen juridiske skribenter på Blogglisten, er det likevel noen anerkjente fagfolk som markerer seg også på nett:

Uhuru

Bloggen Uhuru er skrevet av advokat Jon Wessel-Aas, som er særlig kjent for sitt arbeid innen medierett, ytringsfrihet og personvern. På bloggen deler han refleksjoner og kommentarer om rettsstaten og menneskerettigheter.

John Christian Elden

John Christian Eldens blogg skrives av advokat Elden selv, hvor han diskuterer og kommenterer stort og smått innen jussens verden. Selv omtaler han nettstedet som «jussens rosablogg med friske fraspark».

Kritisk juss

Denne bloggen er skrevet av Rettspolitisk forening, og skal være en arena for kritisk meningsytring om juss og politikk. Bloggen oppfordrer leserne til å selv delta i debatten, og har et mål om å holde en lav terskel for nettopp meningsytring.

Immaterialretts­trollet

En blogg om immaterialrett og nærliggende rettsområder, som markedsføringsrett forretningshemmeligheter og personopplysninger med flere advokater på bidragsytere. Oppdateres ofte flere ganger i uken.

Olav Torvunds blogg

Olav Torvund er professor i jus ved Institutt for privatrett ved Universitetet i Oslo. På bloggen skriver han om jus og "om andre spørsmål jeg måtte være opptatt av", forteller han.

 

Merete Smiths blogg

Som generalsekretær i Advokatforeningen, tilbyr Merete Smith refleksjoner om rettssikkerhet, rettspolitikk og rettsstatlige spørsmål.

Båtjuss og båtliv

[caption id="attachment_12557" align="alignright" width="300"] Båteiere har en egen blogg om juss knyttet til alle sider av båtlivet.[/caption]

Båtjuss er en blogg som "omfatter alt fra kjøpsrett og sjøveisregler til strafferett og den finere forvaltningsrett; båtjussen berører alt fra foreningsrettslige spørsmål for båtlagene til rettsvern og prioritet ved registrering i Skipsregisteret. Båtjuss er dermed et omfattende "rettsområde", som omfatter deler av mange andre", skriver advokat Nils E. Tangedal, advokat i Judicium i Bergen, som står bak bloggen.

 

Har du tips om andre juridiske blogger som burde nevnes? Send oss en mail HER!

Faksimile: 2017 ABA Journal Web 100.
Strafferettsadvokat John Christian Elden profilerer seg som rosablogger. Det går imidlertid langt mellom hver gang advokaten blogger. Siste innlegg er datert 27.november 2016.
Olav Torvund skriver om ulike temaer, blant annet om nye skatter, om NRK, om patentlovgivningen og om bitcoin - for å nevne et lite utvalg.
Advokatforeningens generalsekretær Merete Smith har i flere år hatt sin egen blogg. Foto: Faksimile
Båteiere har en egen blogg om juss knyttet til alle sider av båtlivet.
Powered by Labrador CMS