Martin Lie Hauge «denger løs» under Vanarys debut-konsert i Stavanger i fjor.
Martin Lie Hauge «denger løs» under Vanarys debut-konsert i Stavanger i fjor.

Advokat og trommis

På dagtid jobber Stavanger-mannen Martin Lie Hauge som advokat i Bing Hodneland. På kvelden finner han frem stikkene som trommeslager i indie-bandet «Vanary».

Publisert Sist oppdatert

Du visste det kanskje ikke, men blant landets advokater, finnes det en rekke musikere. Brynjar Meling spiller eksempelvis tuba, Jon Wessel-Aas spiller bass, advokatfirmaet Elden har sitt eget band med blant annet Mette-Julie Sundby på vokal, og ryktene sier at også styrelederen i Wikborg Rein, Geir Sviggum, spiller opp med kolleger når anledningen byr seg. Dette bare for å nevne et lite knippe.

Det er riktignok ikke så mange av disse som satser for alvor, men det gjør Bing Hodneland-advokat Martin Lie Hauge.

27-åringen fra Stavanger er plateaktuell med debut-albumet «Urban Getaway» nå i mai med indie-bandet Vanary. Her spiller han trommer sammen med fire bandmedlemmer; tvillingbror Andreas Lie Hauge på gitar og vokal, André Pettersen på bass, samt Jone Dahle Johansen på keyboard og vokal, og Simen Wallace på gitar og vaskebrett.

– Hvis jeg hadde hatt mulighet til å turnere i Sør-Amerika en sommer, hadde jeg nok spurt jobben pent om permisjon. Jeg pleier å spøke med at det godt å ha noe å falle tilbake på om livet som advokat ikke blir helt som planlagt, humrer Hauge.

Kombinerte ambisjoner

Til vanlig jobber han med plan- og bygningsrett, entrepriserett og fast eiendom som hovedområder.

– Jeg betrakter meg selv som en ung, ambisiøs og jovial advokat, sier Hauge.

For han er det viktig å vise at man kan kombinere ambisjoner både i og utenfor jobben som advokat.

– Det kan være en utfordring og man må være veldig strukturert. Vi har orden på sakene i bandet også. Vi prøver å ha dedikerte helger hvor vi møtes og øver. Vi har etablert et AS for god økonomistyring. Akkurat nå går livet nesten bare til musikk, jobb og trening.

– Jeg har alltid vært seriøs med både studier og yrke, men jeg har veldig behov for å gi uttrykk for den kunstneriske biten gjennom musikk. Det er en viktig avkobling.

Kulturnatt i Egersund høsten 2019.
Kulturnatt i Egersund høsten 2019.

Blant de mest spilte

Bandnavnet Vanary kommer av det lokale Stavanger-uttrykket «vannari», som betyr at man ikke skal være så kresen eller ta ting så tungt. Vannari ble for øvrig kåret til det beste dialektordet i Rogaland tidligere i år.

– Vi har laget vår egen engelske variant av begrepet, ettersom alle låtene våre er på engelsk, sier Hauge.

Bandet har flere ganger blitt omtalt i Stavanger Aftenblad, og avspilt på NRK, en rekke lokalradioer og på radio i utlandet. I 2019 var blant annet låta Free Bird en av de 20 mest spilte sangene på en av Norges største lokalradioer, Radio102. I februar havnet singelen Fool Me 3x (Fool Me Three Times) på Spotify sin egen spilleliste «Made In Norway» med over 53.000 følgere.

Gjennom fjoråret spilte de også 15 konserter deriblant i Oslo, Bergen og Stavanger.

– Den mest «spesielle» konsertopplevelsen var nok da vi dro gitarer og perkusjonsinstrumenter gjennom sikkerhetskontrollen på Bergen Lufthavn Flesland for å spille på gaten til KLM i forbindelse med flyselskapets 100-årsjubileum, mimrer Hauge.

Vanary spilte konsert på Tou Scene under Musikkfest i Stavanger 2019. Simen Wallace (f.v), Martin Lie Hauge (bak), Andreas Lie Hauge og André Pettersen.
Vanary spilte konsert på Tou Scene under Musikkfest i Stavanger 2019. Simen Wallace (f.v), Martin Lie Hauge (bak), Andreas Lie Hauge og André Pettersen.

Slipp opp og stress ned

Hauge og tvillingbroren har spilt musikk sammen hele livet, og startet sitt første band allerede i 12-års alderen. Vanary ble kjent for offentligheten i 2018, og NRK P3 omtaler bandet med lovord:

«Med fengende melodier, catchy tekster og et energisk liveshow er Vanary et band du rett og slett må sjekke ut!»

Like før sommeren kommer plata «Urban Getaway». I forbindelse med plateslippet planla Vanary å holde en mini-turné i Oslo, Stavanger, Haugesund og Bergen, men korona-utbruddet har gjort at turnéen må utsettes.

– Vi er ekstremt opptatt av å lage tekster som gir mening, som vi kan relatere oss til. Vi prøver å skrive om at man ikke skal ta livet så tung, å kunne slippe litt opp på stresset. Begrepet «Urban Getaway» er nesten definisjonen for det vi står for. En pause fra byen i byen uten at man alltid må reise vekk. Det er tror jeg mange har godt av – også i advokatbransjen, forteller Hauge om bakgrunnen for albumnavnet.