Ellen Cecilie Mostad fikk nylig nøklene til firmaets kontorer midt i Stavanger sentrum.

- Behov i markedet for kortreist, forretningsjuridisk advokatbistand

I 13 år var Ellen Cecilie Mostad partner i Haver i Stavanger. Nå har hun sluttet og grunnlagt Tindved advokatfirma.

Publisert Sist oppdatert

STAVANGER: - Jeg hadde lyst til å skape en advokatvirksomhet helt fra bunnen av. Målet er å lage en arbeidsplass hvor alle gleder seg til å gå på jobb i et faglig og personlig utviklende miljø. Jeg tror en virksomhet som er interessert i og legger til rette for at den enkelte får folde seg ut på sin måte, blir en suksess. Den grunntonen tror jeg også det er lettere å sette i et nytt og foreløpig lite firma, sier Ellen Cecilie Mostad til Advokatbladet, som tidligere i høst startet Advokatfirmaet Tindved.

- Tanken er at jeg skal fortsette med det som har vært min virksomhet til nå, som er sivilrettslig tvisteløsning, prosedyre, og forretningsjuridisk rådgivning. Det er definitivt behov i markedet for kortreist, erfaren forretningsjuridisk advokatbistand, også fra et mindre firma, sier hun.

Etter hvert som det kommer flere, flinke advokater til, skal Tindved være best på det disse er gode på og interesserer seg for.

- Mange næringsdrivende opplever nok i den daglige driften at de ikke trenger en nisjespesialist, eller to-tre advokater med høy timepris og samsvarende høy sluttregning for å løse virksomhetens løpende behov. Det er klart et behov for små og faglig sterke forretningsjuridiske advokatfirma, som jobber litt bredere, og kjenner klienten godt, sier Mostad.

- Jeg tror flinke yngre talenter ser verdien av å bygge opp noe, og komme tidlig inn og bestemme, snarere enn å bruke mange år på å bygge karrierer i store systemer, og avklare om man er på rette stedet, sier Ellen Cecilie Mostad.

Satser på vekst

Hun viser til at større firma gjerne har en kostnadsstruktur og inntjeningsmål som kanskje ikke alltid harmonerer med dette behovet i markedet.

- For oss som starter helt på scratch kan det også være lettere å prise oppdragene på en mer fleksibel måte. Jeg tror vi kommer til å se mer av både fastpris og andre fleksible prisingsmodeller fra flere aktører fremover, sier Mostad.

Hun mener markedet har behov for større mangfold.

- De store firmaene er bra på noen prosjekter, og så mener jeg i all beskjedenhet at vi kan være bedre i andre typer saker. Jeg vil også utfordre myten om at det for de aller flinkeste advokatene kun er de store firmaene som gjelder. Min ambisjon er å bygge et robust høykvalitets fagmiljø tuftet på samarbeid, fleksibel hverdag og kort vei til medeierskap, sier Mostad.

- Modig

Fra 2008 til 2021 var Mostad partner i Haver i Stavanger.

- Det er spesielt å reise seg og forlate et firma med mange gode kollegaer etter så mange år, men når noe oppleves viktig og riktig, tror jeg det er avgjørende å følge den følelsen, sier Mostad.

Tilbakemeldingene så langt har vært gode.

- De fleste synes det er gøy at jeg starter noe nytt. Det har også vært en vanlig tilbakemelding at folk synes jeg er modig. Det er kanskje litt synd at det skal oppleves som modig å starte noe nytt, påpeker hun.

- Kanskje er det et større valg å ikke gjøre det?, undrer advokaten.

Hun synes så langt det har vært skikkelig moro å skape en virksomhet helt fra start.

- Det har vært interessant å erfare hvor lett det egentlig er å starte ny virksomhet i dag, når man eksempelvis kan jobbe sky-basert, og få de fleste forutsetningene for drift på plass selv. Da skal det ikke så mye til før man er i gang.

Fikk Advokatforeningen-råd

Hun er glad for at Advokatforeningen har samlet informasjon om hvordan man starter opp advokatvirksomhet.

- Jeg har både brukt nettsidene, og ringt for å få svar på spørsmål. Man vet jo i utgangspunktet hva som skal til - men likevel er det alltid noen detaljer man lurer på. Det er nyttig å ha et sted å gå til for å finne svar, sier Mostad.

Tindved er for øvrig en pionerplante.

- Pionerplantene er de første plantene som etablerer seg fordi de klarer seg uten jordsmonn. De er i stand til å hente nitrogen fra lufta og lage nitrogenforbindelser, som er næring alle planter er avhengige av. Det pionerplantene lager, danner dermed grunnlaget for at andre planter kan etablere seg. Jeg synes det er et godt navn på et nystartet firma, og forhåpentligvis et navn som flere etter hvert kan føle seg hjemme i. Dessuten har Tindved en fin oransje farge, som gjør seg godt i en logo, forklarer gründer-advokaten.

Powered by Labrador CMS