Stephan Jervell.

Slik gikk det med omsetningen til «de fem store» i 2023

Regnskapene til Schjødt, Thommessen, Wikborg Rein, BAHR og Wiersholm viser en samlet omsetning på nær 7,4 milliarder kroner i fjor. Wiersholm vokste minst, men har tro på en brattere vekstkurve i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Et sikkert vårtegn er det når advokatfirmaenes regnskaper for året som har gått kommer på plass. 

Advokatbladet har allerede skrevet om hvordan Wikborg Rein passerte halvannen milliard i omsetning i fjor, og nå som 2023-tallene er spikret også for Thommessen, BAHR, Wiersholm og Schjødt, er det klart at det er nettopp Wikborg Rein som er fjorårets vekstvinner blant de fem store med sine 11,1 prosent opp.  

Nest best gikk det for BAHR med en vekst på 8,3 prosent. Deretter følger Thommessen (6,4 prosent), Schjødt (3 prosent) og Wiersholm (2,2 prosent). Samlet omsatte de fem store for nær 7,4 milliarder kroner i fjor.

Målt i omsetning betyr resultatene også at Wikborg Rein og Thommessen har byttet plass, og at førstnevnte nå er landets nest største advokatfirma.

Det var Rett24 som omtalte den samlede omsetningen først! 

- Fordel å være et større selskap

Blant landets største advokatfirmaer, var det altså Wiersholm som hadde lavest vekst i 2023. I 2022 hadde firmaet en omsetning på 1122 millioner kroner. I fjor endte det på 1147. 

Managing partner Stephan Jervell, som overtok lederstolen i romjula, forteller at aktiviteten var som forventet. 

- Vi var forberedt på at aktiviteten ville være på det jevne i et mer krevende og usikkert marked, og at vi måtte jobbe godt for å opprettholde nivået som var året før, sier han til Advokatbladet. 

I krevende tider, hvor enkelte bransjer eller fagområder går litt tregt, er det en fordel å være et større selskap med flere ben å stå på, fortsetter han. 

- Som et stort full-service advokatfirma vil det alltid være periodevise svingninger og noen områder det skjer mer på enn andre, men dette har en tendens til å balansere seg ut gjennom et år. På nyåret fikk tvisteteamet vårt en boost – mens det som eksempel fortsatt går litt tregt i kapitalmarkedet.

- Forventer vekst

Jervell ser frem til videre vekst gjennom 2024. Nylig stakk Wiersholm av med den gjeve prisen som årets norske advokatfirma i Chambers Europe Awards 2024.

- I år skal vi fortsette å styrke vår faglige kompetanse på alle områder vi tilbyr bistand til våre klienter på – klientene skal være sikre på at de får de aller beste faglige rådene satt i en kontekst av noen som forstår situasjonen de er i og hva de ønsker å oppnå, sier han. 

- Vi skal være til stede der det skjer – i bransjer som er i utvikling, og tett på fagområder i endring. Vi skal vi unytte AI på en måte som er til det beste for både våre klienter og advokater. Vi forventer vekst i 2024!

Få oversikt over omsetningen til de fem store:

Advokatfirma Omsetning 2022 Omsetning 2023 Vekst
Schjødt1 85519103,0 %
Wikborg Rein1 3941 54911,1 %
Thommessen1 44115336,4 %
BAHR1 13112258,3 %
Wiersholm1 12211472,2 %

Omsetning i millioner kroner.

Powered by Labrador CMS