Satser alt på nettverket

WIEN: Forrige uke var 6000 advokater fra verden over samlet til IBA-konferanse i Wien. Mens det faglige programmet gikk sin gang i svære Austria Center Vienna, en liten halvtime unna Wiens sentrum, prioriterer de fleste norske deltagerne egne møter og lunsjer andre steder i byen.

To morgener inviterte BAHR sine kontakter til frokostmøte i Coburg palace.

– For BA-HR er det viktig å pleie et nettverk av dyktige og relevante advokater rundt om i verden, slik at vi har kontakter i de jurisdiksjoner våre klienter kan tenkes å få behov for juridisk bistand. Vi kjenner ikke helt den direkte effekten av å pleie kontakter og delta i slike nettverk, men det som er helt sikkert er at hvis vi ikke har gode forbindelser i utlandet så blir vi mindre relevante, påpeker managing partner Morten P. Smørdal.

[caption id="attachment_5905" align="alignright" width="750"] – Det var en flott forsamling som møtte opp. De synes forhåpentligvis det var hyggelig å møte oss i BAHR, men like viktig er det nok å møte kolleger fra alle verdenshjørner, sier Rolf Johan Ringdal.[/caption]

Han innrømmer at det ikke blir mange timene i fagseansene.

– Ettersom konferansen foregår et stykke unna der møter mange foregår, kan det bli en del logistikkutfordringer, men vi forsøker å blinke oss ut noen seanser vi deltar på, sier Smørdal.

Partner–kollega Rolf Johan Ringdal mener det er en trend at stadig færre prioriterer den faglige delen.

– Relevansen av fagdelen er noe man strever med å opprettholde. Det er gode temaer og mange fine innledninger, men vi ser at folk prioriterer litt forskjellig.

På BAHR–frokosten var det deltagere fra en rekke land verden over.

– Det var en flott forsamling som møtte opp. De synes forhåpentligvis det var hyggelig å møte oss i BAHR, men vel så viktig er det nok å møte kolleger fra alle verdenshjørner. Vi synes det er viktig å være med å skape et slikt forum, påpeker Ringdal.

- Det var en flott forsamling som møtte opp, sier Rolf Johan Ringdal (t.v.)
Powered by Labrador CMS