Advokat Ingvild Ombudstvedt foran Triumfbuen i Paris.

IBA-KONFERANSEN 2023

Dette gjorde de norske advokatene på IBA-konferansen i Paris

Sammen med flere titalls norske advokater har grunnleggeren av IOM Law, Ingvild Ombudstvedt, deltatt på verdens største advokatkonferanse denne uka. Her kommer et bildedryss fra de norske advokatfirmaenes arrangementer i Paris, med Magnus Carlsen, Bent Stiansen og operasanger Yngve Søberg blant ingrediensene.

Publisert Sist oppdatert

PARIS: Mer enn seks tusen advokater fra alle verdenshjørner inntok Paris for å få med seg IBA-konferansen som gikk av stabelen denne uka. Både caféer, restauranter, hotellobbyer og det enorme Palais des Congrès, har pulsert.

Den norske advokatstanden har vært godt representert, med omkring sytti advokater fra seksten forskjellige advokatfirmaer på deltakerlista.

Ingvild Ombudstvedt var blant advokatene som ble invitert på IBA for å delta i en faglig paneldebatt. Temaet var hvordan industrielle virksomheter kan gjøres grønnere gjennom fangst og lagring av CO2.

For snart syv år siden etablerte Ingvild Ombudstvedt advokatfirmaet IOM Law som holder til i Son utenfor Oslo. Her står hun foran konferansesenteret Palais des Congrès i Paris.

– Det er få advokater både i Norge og på verdensbasis som jobber med CO2. Samtidig er det et felt i sterk vekst. Et av formålene ved å delta på IBA har derfor vært å dele informasjon og erfaringer med andre advokater, for å vise hvor spennende dette faget er å jobbe med, forteller Ombudstvedt.

Sprer ordet om fremtidens arbeidsplasser

Hun ønsker både økt konkurranse og flere samarbeidspartnere velkommen til denne unge og ganske annerledes bransjen.

– Det må utvikles enormt mange prosjekter over hele verden for å nå klimamålene, og mange advokater vil nok oppleve at stadig flere klienter vil etterspørre hjelp med CO2-relaterte problemstillinger.

– Behovet for jurister og advokater med kompetanse på feltet vil derfor øke, og jeg synes det er viktig å spre ordet. IBA har vært en nyttig arena for å treffe potensielle kollegaer, sier hun.

Flere norske arrangementer i Paris

I tillegg til de faglige sesjonene som er blitt arrangert i Palais des Congrès gjennom uka, har hovedfokuset for mange vært å pleie relasjoner til internasjonale advokatkollegaer.

Flere av de norske advokatfirmaene som har tatt turen til årets konferanse, har i tillegg stelt i stand egne arrangementer med både eksisterende og potensielle samarbeidspartnere på gjestelista.

Også Advokatbladet har fått være med på lasset, og under kan du se høydepunktene fra noen av arrangementene vi fikk være med på.

Bildene fra Thommessens tur til Versailles og BAHRs frokost på Automobile Club de France, får du se i det fysiske Advokatbladet som kommer i løpet av neste uke.

Inntil videre er det disse bildene som vil bidra til årets IBA-«FOMO»:

Wikborg Rein: Mottakelse med opera på ambassaden

På den norske ambassaden i Paris inviterte Wikborg Rein til en mottakelse for venner, kollegaer og internasjonale kontakter.

– Når man løper fra det ene til det andre gjennom hele uka på IBA, så er det hyggelig å kunne gjøre noe ekstra spesielt ved å samle mennesker som betyr noe for oss, sa managing partner Geir Sviggum, som ønsket gjestene velkommen.
Norges ambassadør i Paris, Niels Engelschiøn, åpnet hjemmet sitt for Wikborg Rein og deres internasjonale kollegaer i anledning mottakelsen på ambassaden.
For anledningen hadde firmaet invitert den kjente norske operasangeren Yngve Søberg til å holde en intimkonsert for de fremmøtte gjestene.
Styreleder Sigurd Opedal og partner Tine Elisabeth Vigmostad var blant de seks Wikborg Rein-partnerne som deltok på IBA-konferansen denne uka. Til sammen var nærmere femten advokater fra firmaet til stede for å overvære selve mottakelsen på ambassaden.

Wiersholm Surprise: Blind tasting med stjernekokk

Wiersholm inviterte til den tradisjonsrike «Wiersholm Surprise», som firmaet har arrangert i forbindelse med alle IBA-konferanser siden Vancouver i 2010.

– Formålet med den årlige overraskelsen er å bringe folk enda tettere sammen. Denne gangen inviterte vi Bent Stiansen til å lede en blind tasting av forskjellige typer ost, vin, kjøtt og grønnsaker, forteller Wiersholm-partner Jarle Kvam.

– Som alltid er det en aktivitet hvor advokater konkurrerer mot hverandre, og det er veldig gøy å se at så mange deltar med stort engasjement!

F.v.: Bent Stiansen og Wiersholm-partnerne Jarle Kvam, Stephan Jervell, Anne Lise Ellingsen Gryte og Kai Thøgersen, og markeds- og kommunikasjonsleder Christine Liæker Lindberg.
Stjernekokk Bent Stiansen ble i 1993 den første skandinavieren til å vinne den gjeve kokkekonkurransen «Bocuse d'Or». Her blind tester han en fransk advokat - som for øvrig ble kåret til en av konkurransens vinnere senere på kvelden.
Wiersholm-overraskelsen ble arrangert i den Moulin Rouge-70-talls-inspirerte restauranten «Mondaine de Pariso», med syv hundre påmeldte advokater.
Det var to advokater fra Ukraina og Italia som endte på delt førsteplass og som dermed gikk av med seieren i årets blind tasting-konkurranse i Paris.

Simonsen Vogt Wiigs sjakkturnering med Magnus Carlsen

Sjakkmester Magnus Carlsen er fast inventar på IBA-konferansen.

Simonsen Vogt Wiig er Carlsens hovedsponsor, og firmaet arrangerer hvert år en egen sjakkturnering der tjue advokater får bryne seg mot verdensmesteren.

Simonsen Vogt Wiig-partner Espen Tøndel ønsket gjestene velkommen til turneringen. Den ble arrangert i lokalene til det franske advokatfirmaet Jeantet.
I år hadde de også invitert den franske niåringen Marc Llari – et av verdens høyest rangerte sjakktalenter i sin aldersgruppe – til å utfordre nordmannen. Mot Llari spilte Carlsen med bind for øynene.
Carlsen viste som vanlig ingen nåde hverken overfor advokatene eller i spillet mot ni år gamle Llari.
Managing partner Mona Søyland, den latviske advokaten Liga Merwin og Simonsen Vogt Wiig-partner Lill Egeland, var ivrige tilskuere da Carlsen én etter én beseiret de tjue håpefulle advokat-utfordrerne.
Powered by Labrador CMS