Kristian Brandt og Liv Zimmermann er partnere i Hjort og på plass under Arendalsuka.

Hjort deler råd om bærekraftige investeringer

Hjort satser tungt på Arendalsuka, og har denne uken på plass totalt tretten advokater på Sørlandet. Blant firmaets viktigste saker er EUs nye krav til bærekraftig aktivitet i byggebransjen.

Publisert

ARENDAL: Advokatfirmaet Hjort er blant firmaene med flest advokater på Arendalsuka i år. Tirsdag deltok partner Liv Zimmermann i et arrangement ledet av Multiconsult om EUs grønne regelverk i Bygg arena, en debattscene der aktører fra byggebransjen møtes gjennom uken.

Zimmermann fortalte om de juridiske forpliktelsene som pålegges bygg- og eiendomsbransjen gjennom EUs taksonomi.

Våren 2021 fikk EU på plass de første detaljene i et klassifiseringssystem for bærekraftig økonomisk aktivitet. Klassifiseringssystemet, altså taksonomien, skal bidra til å dreie investeringer i en bærekraftig retning, og omfatter investeringer og aktiviteter innen bygg og eiendom.

Bygger kompetanse

- Dette er fremtiden, og vi er opptatt av det som angår våre klienter. Det er av stor interesse for oss å følge med på ulike foredrag som vinkler temaet på forskjellige måter her i Arendal. Som advokatfirma er vi opptatt av å styrke vår kompetanse om EUs taksonomi-lovgivning, slik at vi kan hjelpe klientene våre med å bygge sin kompetanse, sier Zimmermann til Advokatbladet.

- Foreløpig er det stor forskjell på kunnskapen i bygg- og eiendomssektoren, ettersom det enn så lenge er de store som blir omfattet av regelverket. Men vi er opptatt av å være i forkant og godt forberedt. Vi har ikke fått så mange spørsmål ennå - men vi er sikre på at vi vil få det etter hvert, sier Zimmermann.

Flere utfordringer

Hun erkjenner at det kan være et krevende regelverk å sette seg inn i.

- Reglene er til dels omfattende og veldig detaljerte, og fordrer kunnskap innen EU-rett, finans og eiendomssektoren. Dette forener ingeniører, økonomer og jurister. At en del av taksonomiens definisjoner og krav ennå ikke er oversatt til norsk rett, kan også være utfordrende, påpeker Zimmermann.

Totalt skal Hjort ha over 13 advokater på plass til ulike tider under årets Arendalsuka, og flere arrangementer.

Finn Magne Prydz, Jens Christian Johansen, Harald Fosse, Kristian Brandt, Ola A. Hermansen, Liv Zimmermann, Sigve Braaten og Jørn A. Uggerud er blant Hjort-advokatene som er å se i Arendal denne uken.

Bærekraft på agendaen

I tillegg til Bygg Arena arrangerer Hjort foredrag og debatter i Bærekraftshuset sammen med Røde Kors og kommunikasjonsbyrået Nucleus.

- At Hjort «eier» dette huset er ingen tilfeldighet. Mange av våre klienter sitter på teknologi, kunnskap og erfaringer som er vesentlig for å løse klimautfordringene og viktig for å få til det globale, grønne skiftet, sier kommunikasjonsrådgiver Elise Vevang Rogstad i Hjort.

- Konseptet Bærekraftshuset har til hensikt å etablere en arena som i sin helhet vies til FNs 17 bærekraftsmål. Hos oss i Hjort finner du advokater som til daglig er pådrivere for en grønn omstilling. For at vi skal løse klima- og miljøutfordringene vi i dag står overfor, må vi endre tankesett og handlingsmønster. Vi mener jussen her har en svært viktig funksjon. Dersom et grønt skifte skal realiseres, må endringene også skje i det rettslige rammeverket, sier Rogstad.

Live-podcast

Onsdag ettermiddag inviterer firmaet til live-podcast der temaet er hvordan man bør investere. De som deltar er advokatene Ola Hermansen, og Kristian Brandt fra Hjort, administrerende direktør Siri Kalvig i Nysnø, og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i SpareBank1 Markets.

Også Advokatforeningen har to arrangementer onsdag, deriblant det tradisjonelle rollespillet i Arendal gamle rådhus som foregår klokken 12 der politikere er meddommere. Rollespillet kan du streame live her.

Klokken 16.00 følger foreningen opp rollespillet, og inviterer til debatt om straff om straffenivået i Norge. Den streamer du her.

Powered by Labrador CMS