Eivind Arntsen har vært tidlig ute både med egne nett-tjenester og podkast.

Har utviklet norsk AI-verktøy om arbeidsrett

Advokat Eivind Arntsen har fått med seg en av Norges rikeste investorer og bygget opp LawAI, en tjeneste som ifølge Arntsen kan norsk arbeidsrett, norsk arbeidsmiljølov og alle de sentrale dommene på området.

Publisert

Tjenesten ble nylig lansert på et arrangement i Oslo.

– Sigurd Aase, som er industribygger og er mest kjent for å ha bygget opp en stor barnehagekjede, har kommet inn på eiersiden med sin erfaring og kunnskap, og satset økonomisk, sier Arntsen til Advokatbladet.

Aase eier ifølge Finansavisen femti prosent av aksjene.

– Dette kan bli stort, vi skal gjøre en revolusjon innen kunstig intelligens. Jeg satser whatever it takes, sier Aase til Finansavisen.

Advokat Eivind Arntsen er partner i Varder i Oslo, som både er et advokatfirma og et revisjonsselskap. Han er også gründer av Juridisk ABC, et nettsted som tilbyr e-læringsprogrammer i arbeidsrett og en egen podkast, som for øvrig var Norges første jusspodkast.

– Arbeidsrettslig førstelinje

Målgruppen for LawAI - som uttales Lavaii og er oppkalt etter en øy i Hawaii-arkipelet (men selvsagt med dobbelt klangbunn) – er primært ikke-jurister i store virksomheter, som HR-folk og ledere.

– Tjenesten er blitt en god arbeidsrettsrådgiver og en juridisk førstelinje. Du kan stille den et spørsmål og få et velbegrunnet svar, basert på norske rettskilder, sier Arntsen.

Han forteller at tjenesten er bygget opp slik at den også kan identifisere vanskelige spørsmål som det ikke finnes enkle svar på.

– Man vil da få en tilbakemelding om at spørsmålet krever en kompleks vurdering, og at man derfor bør vurdere å kontakte en advokat.

Dikter ikke opp svar

Alle kildene i programvaren er håndplukket og kvalitetssikret, forteller han.

– Derfor unngår man «halluseringsproblematikken» man for eksempel ser i ChatGPT. Kommunikasjonen skjer i et lukket system, slik at man ikke behøver å bekymre seg for at sensitiv informasjon og forretningshemmeligheter kommer på avveie.

Han håper at LawAI på sikt kan ta et jafs av advokatmarkedet innenfor arbeidsrett.

– Det er ingen andre vi kjenner til som har utviklet en slik tjeneste innenfor dette området før, vi er først ute, på godt og vondt. Så vi må skape et marked. I første rekke retter vi oss mot selskaper med over hundre ansatte, der det er et visst trykk på HR-funksjonen, og der de gjerne mottar en endeløs rekke av spørsmål. Vi håper at tjenesten kan ta unna mye, og gjøre hverdagen deres enklere.

– Kan skaleres til andre rettsområder

Tjenesten er utviklet av en ekstern teknologipartner, og arbeidet har pågått siden påske. Det er ikke tilfeldig at tjenesten er bygget for arbeidsrett, som er Arntsens eget spesialfelt.

– Det har vært en voldsom profesjonalisering av personalledelse i virksomheter, og en stor regulatorisk utvikling.

Prisen på produktet er konkurransedyktig, sier han.

– Kostnaden vil ikke være ubetydelig, men vil ligge på nivået til profesjonelle software-lisenser.

Verktøyet som er utviklet kan skaleres til andre rettsområder, forteller Arntsen.

– Vi har for eksempel et samarbeid på trappene med både Glittertind og Kvale, som vil bidra innen andre rettsområder. Jeg kan ikke røpe så mye mer nå, men det er et stort potensial for utvikling.

Powered by Labrador CMS