– Vi får mye skryt for navnet, forteller Heidi Lill Mollestad Oppegaard og Annicken Iversen i det nystartede advokatfellesskapet Lovende.

– Vi kommer til å se mange arbeidsrettssaker i kjølvannet av korona-pandemien

Mange vil velge å klamre seg fast til jobben sin for alt det er verdt, tror advokatene i det nystartede advokatfellesskapet Lovende.

Publisert

Advokat og arbeidsrettekspert Annicken Iversen holdt rett før sommerferien foredraget «Ti gode råd til arbeidstaker ved nedbemanning» for en gruppe inviterte gjester til advokatfellesskapet Lovendes housewarming-party i nye lokaler på Lysaker.

Fellesskapet består av Iversen og advokat Heidi Lill Mollestad Oppegaard. De to ble i sin tid kjent på jussen, og har etter mange år som organisasjonsadvokater i henholdsvis NHO og Virke funnet sammen.

– Vi har tro på at vi kommer til å klare oss bra. Vi er to voksne kvinner med lang erfaring og mye kompetanse, sier Oppegaard, som var den av de to som først startet for seg selv, og så fikk med seg studievenninnen.

Frem til koronapandemien stengte ned landet i mars, strømmet det på med nye oppdrag.

– Vi har foreløpig nok å gjøre, men er selvsagt litt preget av korona-pandemien. Derfor inviterer vi til dette; for at folk skal bli bedre kjent oss, og for at vi skal få oppdrag, sier Oppegaard.

Prekært for mange

Til sammenkomsten hadde de invitert et trettitalls klienter, samarbeidspartnere og potensielle klienter. På gjestelisten stod både lokale bedrifter, organisasjoner og nasjonale selskaper som Norwegian og Widerøe.

I sitt foredrag anbefalte Iversen bedriftene om å benytte korona-pandemien til å vurdere sine fremtidige behov for arbeidskraft.

– Situasjonen er prekær i mange bransjer nå, og svært mange har permittert. Vi har derfor utarbeidet ti tips som er viktige råd for arbeidsgivere som vurderer å gå fra permittering til oppsigelse, sa Iversen.

Frokostmøter

De to advokatene tilbyr bistand innen blant annet arbeidsrett, strafferett, personvern, kontraktsrett, selskapsrett og eiendomstvister. De selger også juridiske, digitale produkter innen HR, GDPR og arbeidsrett, og bistår idrett og foreningsliv.

Advokatene arrangerer også kurs og frokostmøter i arbeidsrettslige problemstillinger.

Iversen har bakgrunn fra NHO, der hun jobbet med Byggenæringens Landsforening. Hun har også jobbet sompolitiadvokat i Trondheim og på Romerike, og som politiinspektør ved seksjon for organisert kriminalitet i Politidirektoratet.

Oppegaard var den første kvinnelige generalsekretæren i Lions, har tidligere jobbet som advokat i Virke, og har undervist på BI.

De startet ikke firmaet for pengenes skyld, men fordi de ønsket å bestemme over egen arbeidshverdag, understreker de to.

– Penger er ikke så viktig, jeg må ikke tjene millionen, sier Iversen.

– Vi er voksne, gjeldfrie og med voksne barn. Det kommer til å gå seg til, sier Oppegaard.

Powered by Labrador CMS