Farooq Ansari, Cathrine Bach, Anniken Qvale og Johan Woo Kvandal gleder seg til oppstarten av Ally Advokater.
Farooq Ansari, Cathrine Bach, Anniken Qvale og Johan Woo Kvandal gleder seg til oppstarten av Ally Advokater.

Slik vil de gjøre Nils Thommessens nye advokat-satsning til en suksess

Fastpris fastsatt etter datamodeller, forutsigbarhet for kundene, og advokater som konsentrerer seg utelukkende om advokatarbeid skal bidra til å sikre at Ally Advokater lykkes. Firmaet satser på oppstart i løpet av november.

Publisert Sist oppdatert

Ally Advokater med tidligere Wiersholm-Mp Nils Thommessen som initiativtaker og hovedaksjonær, er i ferd med å stable organisasjon på plass før oppstarten som planlegges å skje i løpet av denne måneden.

Daglig leder blir Cathrine Bach mens advokat Anniken Qvale får ansvar for utenrettslig mekling.

Også advokat-gründer Farooq Ansari og hans team fra In Solidum blir med på laget. Johan Woo Kvandal blir ansvarlig for bedrift. Han har blant annet tidligere vært advokat i Thommessen, og juridisk direktør i Forsvarsmateriell som hadde en omsetning på 13 milliarder kroner.

Med som rådgivere er også Askeladden, selskapet som blant annet står bak Dr Dropin og Cutters.

Fjerner manuelt arbeid

Bach kommer fra finansbransjen og er ikke advokat.

- Det har vært interessant for meg som kommer utenfra å se hvor mye manuelt arbeid som fremdeles gjøres i advokatbransjen, og hvor mange prosesser som ennå ikke er blitt digitalisert. Dette er det åpenbart en mulighet for oss å gjøre noe med, sier Bach.

Hun påpeker at Ally har gjort undersøkelser som viser at advokatkunder etterspør forutsigbarhet i pris og prosess.

- Dette skal vi gi dem. Kundene vil også samhandle med advokaten på en annen måte enn i dag. I dag sendes det mange dokumenter på e-post frem og tilbake. Vi skal bygge kundereisen ut fra hva kundene ha, og tilpasse advokatreisen ut fra dette, sier Bach.

Teknologisk plattform fra Askeladden

Datadrevne modeller skal bidra til å sette riktige fastpriser, forteller Johan Woo Kvandal.

- Vi sitter på masse data som vi kan strukturere. På den måten kan vi analysere og kalkulere dette inn i våre modeller, sier Kvandal.

Advokatene påpeker at nå som de starter på scratch har muligheten til å velge de beste og mest moderne systemene som eksisterer i dag.

- Med oss har vi de beste teknologene fra Askeladden som gir oss tilgang til en teknologisk plattform som skal sikre kundereisen. Fakturering og administrative oppgaver er sørget for, slik at advokatene kan konsentrere seg om faget sitt, sier han.

Men det er ikke bare prismodellen som vil bli annerledes.

- I likhet med andre Askeladden-tjenester fjerner vi fordyrende elementer. Det vil ikke være sekretærer som serverer kaffe når du kommer inn, eller fancy lokaler på Aker Brygge, sier Kvandal.

Selskapet jakter nå både dyktige enkelt-advokater og mindre firmaer som vil bli en del av Ally-paraplyen.

- Vi vet av undersøkelser at mange advokater tidvis har en del ledig kapasitet, og at det er betydelige svingninger i markedet. De som blir med i Ally vil kunne få oppdrag også dersom de har ledig kapasitet.

- Vi skal vokse ekspansivt, raskt og i hele landet, legger han til.

Kan måtte kutte advokat-titlene

Farooq Ansari må snart skru ned In Solidum-skiltet fra lokalene i Schweigaards gate i Oslo, og bytte ut Grønland med Solli plass.

- Da jeg startet In Solidum for åtte år siden var målet å gjøre advokattjenester tilgjengelig for folk flest. En av de største utfordringene har vært at vi ikke har hatt mulighet til å skalere opp fordi vi ikke har kunnet ha eksternt eierskap. Her vil vi etter hvert få inn det, påpeker Ansari.

I forslaget til ny advokatlov ligger det an til at det ikke vil bli tillatt med eksternt eierskap i advokatbransjen.

Derimot foreslåes det at man kan ha eksterne eiere i juristfirmaer. I Ally er de ikke bekymret dersom de må slutte å kalle seg «advokater».

- Den nye advokatloven har vært snakket om i mange år nå. Vi får ta den diskusjonen når den kommer. Foreløpig starter vi med å være et advokatfirma. Vi er uansett ikke så opptatt av titler - vi er opptatt av kundene, sier Bach.

- Ikke viktig for kundene hva vi kaller oss

Også dette har selskapet gjort research på.

- Ifølge undersøkelser vi har gjort har det ikke betydning for kundene hva vi kaller oss, sier Bach.

Ally starter snart opp med ett advokatkontor i Oslo, men målet er at selskapet etter hvert skal bli landsdekkende.

Advokat Anniken Qvale ser frem til å utveksle erfaring med kolleger fra hele landet.

- Vi ønsker å få til et godt faglig felleskap der vi kan utveksle erfaringer fra rundt omkring i hele landet. Jeg er sikker på at vi har mye å bidra med for å gjøre hverandre enda bedre, sier Qvale.

Powered by Labrador CMS