Nils Thommessen fortsetter i Ally, men i mindre grad enn før.
Nils Thommessen fortsetter i Ally, men i mindre grad enn før.

Nils Thommessen reduserer eierandelen i Ally

Endringen skjer samtidig som de ansatte får flere aksjer.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har fått fantastisk drahjelp av Askeladden, og nå skal vi stå litt mer på egne ben, sier Nils Thommessen til Advokatbladet.

Gjennom sitt heleide selskap Furusund har han nylig redusert sin eierandel i Ally. Det samme har den såkalte gründerfabrikken Askeladden & co. som blant annet står bak Dr. Dropin, og var sentrale i oppstarten av frisørkjeden Cutters.

De to har nå cirka 20 prosent hver i selskapet - Askeladden i form av en opsjon «frem til den nye advokatloven trer i kraft, og Ally konverterer til juristfirma», som Thommessen forklarer det.

- Krevende og spennende oppstart

Askeladden vil fremdeles bistå selskapet med løsninger på teknologi og markedsføring.

- Endringen skjer samtidig som alle med-gründerne dobler sine eierandeler, og med at de øvrige ansatte får tildelt aksjer i selskapet, slik at alle som jobber i Ally også skal få eie i Ally, sier Thommessen

I tillegg har de etablert et eget holding-selskap Ally Filantropi AS, som skal eie 4 prosent av selskapet. Dette er et ideelt AS som skal bruke overskudd mottatt fra Ally på rettshjelptiltak, og menneskerettigheter i Norge og i utlandet.

Ally-advokat Farooq Ansari blir styreleder i dette selskapet.

- Det er utrolig hyggelig at alle Allyanere var like entusiastiske til Ally Filantropi, og vi gleder oss til å komme i posisjon til å dele ut midler derfra - men først må det jo være et overskudd å dele på, poengterer Thommessen.

Ny DNB-avtale

Han omtaler de første månedene med drift som like «spennende og krevende som forventet».

Nylig skrev selskapet under en avtale med DNB som innebærer at bankens kunder kan benytte seg av Allys advokater.

- Pilene peker riktig vei. Avtalen vi har inngått med DNB er utrolig morsom og lærerik å jobbe med, øker nedslagsfeltet vårt dramatisk og vil på sikt forhåpentligvis også bidra finansielt. Vi ser at antall bookinger er sterkt økende. Samtidig er vi en liten start up, og det er sannsynlig at det vil skje flere endringer fremover. Det handler om å prøve, lære og tilpasse, sier Thommessen.

Powered by Labrador CMS