Jon Wessel-Aas ser frem til å komme i gang med mekling av den seks måneder lange konflikten.

Starter meklingen i advokat-streiken mandag

Advokatene Mette Yvonne Larsen, Frode Sulland og Anne Kjølseth Ekerholt skal være med å mekle i striden mellom Justisdepartementet og Advokatforeningen.

Publisert

Riksmekler Mats Ruland og tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch starter meklingen mellom Justisdepartementet og Advokatforeningen mandag 9.mai.

- Vi har avtalt en mekling der det er satt av to dager - mandag 9.mai og fredag 13. mai, forteller Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas.

Advokat-streiken i Høyesterett har pågått siden 9.november i fjor.

- Meklingen begynner mandag klokken elleve. Fra samme tidspunkt opphører aksjonen mens meklingen pågår, sier Wessel-Aas.

Dersom Advokatforeningen ikke er fornøyd med resultatet i meklingen, er den klar til å frasi seg straffesaker i Høyesterett på ny.

Klar for å kompromisse

- Fra Advokatforeningens side går vi inn i meklingen med en ambisjon om å finne en god løsning, og vet at det forutsetter at begge parter må belage seg på å inngå noen kompromisser. Om meklingen ikke fører frem, må aksjonen gjenopptas, sier Wessel-Aas.

Advokat Frode Sulland tok initiativ til aksjonen på Forsvarergruppens høstseminar i fjor. Han er nå med i Advokatforeningens delegasjon som skal mekle ved hjelp av to nøytrale tredjeparter.

Høyesterett kan mandag begynne å beramme de streikerammede sakene.

- Advokataksjonen har vart lenge og med bare åtte uker igjen til rettsferien, er det ikke mulig å få berammet alle de 17 sakene før sommeren. Vi vil imidlertid anstrenge oss for å få opp de eldste sakene så raskt som mulig, sa justitiarius Toril Marie Øie til Advokatbladet i forrige uke.

Politisk ledelse deltar

Fra Advokatforeningens side møter Jon Wessel-Aas, generalsekretær Merete Smith og politisk rådgiver Martin Kaasgaard Nielsen.

I tillegg deltar advokat Anne Kjølseth Ekerholt. Hun sitter i hovedstyret, er partner i Kvale og er spesialisert innenfor transaksjonsrådgivning.

Også de to kjente forsvarerne Mette Yvonne Larsen og Frode Sulland deltar i meklingen. Begge to sitter i aksjonskomiteen.

Justisdepartementet stiller med en delegasjon bestående av folk fra både politisk ledelse og embetsverket.

Meklingen skal foregå i lokalene til Statsadvokatembete.

- Vi er veldig glade for å komme i gang med meklingen. Vi har jo foreslått dette siden februar, sier Wessel-Aas.

Powered by Labrador CMS