Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch og riksmekler Mats Ruland mekler mellom Advokatforeningen og Justisdepartementet.

Meklerne i advokat-aksjonen vil møte Mehl - siste meklingsdag utsatt til 20. mai

Utsatt med én uke.

Publisert Sist oppdatert

Partene hadde satt av mandag 9.mai og fredag 13.mai til å mekle i den seks måneder lange konflikten mellom Advokatforeningen og Justisdepartementet.

Men etter at de to meklerne hadde hatt særmøter med begge partene på mandag, ønsket de å få i stand et eget møte med statsråd Emilie Mehl før meklingens siste dag, opplyser Advokatforeningen i en pressemelding.

- Det aksepterte begge partene. Nå har meklerne avtalt et eget møte med statsråden 18. mai. Det innebærer at meklingens siste dag utsettes til 20. mai. Advokatforeningen har i den sammenheng også sagt at aksjonen da heller ikke vil gjenopptas i mellomtiden, forteller leder Jon Wessel-Aas.

19 straffesaker rammet

De to meklerne berømmet Advokatforeningen for å ha avsluttet aksjonen før meklingen begynte da partene møttes mandag denne uken.

Høyesterett har begynt å beramme de streikerammede sakene, og prioriterer de eldste sakene først. Nitten straffesaker var rammet da aksjonen ble avblåst mandag.

Advokatforeningen har uttalt at den vil gjenoppta aksjonen dersom partene ikke kommer til en løsning.

Advokatforeningens krav da aksjonen ble vedtatt, var at rettshjelpssatsen økes til et bærekraftig nivå, at halveringen av reisefraværet reverseres, samt at Advokatforeningen får forhandlingsrett.

Torsdag 12.mai legger regjeringen frem revidert nasjonalbudsjett. Men hva som måtte komme der, har ikke vært et tema i meklingen, har Wessel-Aas uttalt til Rett24.

Advokatforeningens delegasjon på vei inn til mekling mandag. Fra v. Frode Sulland, politisk rådgiver Martin Kaasgaard Nielsen, hovedstyremedlem Anne Kjølseth Ekerholt, Mette Yvonne Larsen, Jon Wessel-Aas og Merete Smith. Larsen og Sulland sitter i aksjonskomiteen.
Powered by Labrador CMS