I nærmere fem måneder har Advokatforeningen og leder Jon Wessel-Aas aksjonert for en forhandlingsrett
I nærmere fem måneder har Advokatforeningen og leder Jon Wessel-Aas aksjonert for en forhandlingsrett

Advokataksjonen: Regjeringen vil ikke strekke seg lenger - men vil ha nytt møte med Advokatforeningen

Partene møtes neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl har i et brev til Advokatforeningen sagt seg villig til å forsøke nok en samtale direkte mellom foreningen og departementet, skriver Advokatwatch.

Det skjer etter at flere tidligere samtaler ikke har ført fram. I et møte med Advokatforeningen i begynnelsen av februar overleverte justis- og beredskapsminister Mehl et forslag til en ny avtale mellom Advokatforeningen og departementet.

- Avtalen er god, og vil styrke dialogen mellom departementet og Advokatforeningen, sa Mehl i en pressemelding.

Hun varslet samtidig at det er uaktuelt å gi Advokatforeningen forhandlingsrett, og at regjeringen ikke kom til å strekke seg noe lenger - og at det er Advokatforeningens ansvar å avslutte det hun omtaler som «boikotten».

Aksjonen har nå pågått i snart fem måneder.

- Bærekraftig rettshjelpsordning må på plass

I et brev til departementet presiserer Wessel-Aas at det er nødvendig å få på plass en bærekraftig rettshjelpsordning før aksjonen kan avsluttes.

«Vi setter pris på at justisministeren er åpen for en videre dialog for å finne en løsning på konflikten. Vi har også stor forståelse for at situasjonen i Ukraina kan gjøre det utfordrende å finne tid til dette – vi håper og tror likevel at det er mulig å komme til en løsning i løpet av kort tid», skriver Wessel-Aas i brevet.

Han roser i brevet Støre-regjeringen for å ha «tatt viktige skritt i riktig retning», og at den «synes villig til å foreta flere endringer», og skriver at Advokatforeningen er klar over «at det er tidligere regjeringer som er skyld i at rettshjelpsordningen er så lite bærekraftig som den er nå.»

Saken oppdateres

Powered by Labrador CMS