Emanuel Feinberg, Nanette Arvesen, Yngve Øyehaug Opsvik og Gard A. Skogstrøm er kåret til Up & Coming-talenter.

Sjekk hvordan det gikk med de norske advokatfirmaene i Chambers Global

Wikborg Rein og Thommessen stikker av med flest BAND 1-rangeringer, mens Schjødt, Wiersholm og BAHR følger like bak. Innenfor «up and coming» er det flere nisjefirmaer som markerer seg, slik som GjessingReimers, Glittertind og AGP Advokater.  

Publisert Sist oppdatert

Med nytt år kommer også ny Chambers Global-rangering, og 2024 er intet unntak. Igjen har Chambers & Partners kåret advokater og advokatfirmaer på tvers av over to hundre jurisdiksjoner.

Årets rangering er dominert av de fem store her hjemme, men likevel er det totalt 14 norske advokatfirmaer med i den globale oversikten. 

Wikborg Rein og Thommessen har flest Band 1-rangeringer blant de norske firmaene. Tett bak følger Schjødt, Wiersholm og BAHR. 

Ser man på de individuelle kåringene, er det Wiersholm og Thommessen som har flest advokater rangert til BAND 1. Videre følger Schjødt, BAHR og Wikborg Rein. 

Få full oversikt over alle Band 1-rangeringene i de ulike fagkategoriene nederst i saken!

Topp 5 i BAND 1

Mest rangerte firma Antall Firma med flest rangerte advokater Antall
Wikborg Rein6Wiersholm7
Thommessen6Thommessen7
Schjødt5Schjødt5
Wiersholm5BAHR5
BAHR4Wikborg Rein4

KILDE: Chambers and partners

- Hvem liker ikke en god outsider? 

Innenfor hver av de ulike fagområdene er det en egen kategori for advokater kåret til «up and coming». Totalt er det tre advokater rangert i denne gruppen som ikke arbeider i et av landets 25 største advokatvirksomheter, deriblant Glittertind-partner Emanuel Feinberg. 

Feinberg utmerker seg i kategorien «dispute resolution». Ifølge han har de internasjonale kåringene en innvirkning på hvordan en advokat og et advokatfirma oppfattes, særlig i det utenlandske markedet. 

Emanuel Feinberg.

- For utenlandske klienter fungerer denne typen kåringer som en kvalitetskontroll for aktører som ikke kjenner det norske advokatmarkedet så godt. Selv om rangeringer som denne kanskje ikke alltid reflekterer alle aspekter ved et firma eller en advokats arbeid, gir de ofte en god pekepinn, og jeg bruker det selv når jeg skal anbefale advokater i andre land, sier han. 

- Glittertind som firma legger forholdene godt til rette for å skille seg ut. Vi kan oppfattes som en outsider – og hvem liker ikke en god outsider? Som et spesialisert tvistefirma skiller vi oss ut i mengden. Det er kanskje lettere å bli synlig i et firma med tretti advokater, enn i et større firma med tre hundre, selv om vi er på størrelse med tvisteavdelingene i de større firmaene, sier Feinberg.

- Mange flinke advokater som ikke blir nevnt

Gard A. Skogstrøm er partner i AGP Advokater og rangert som «up and coming» innenfor «corporate / M&A». Det har en markedsmessig betydning for både AGP og advokatene å bli rangert, forteller han.

Gard A. Skogstrøm.

- Derfor er det alltid hyggelig å få anerkjennelse. Dette er fine rangeringer som er basert på ordentlige og objektive vurderinger. 

Forhåpentligvis er kåringen en indikasjon på at man er på en oppadgående kurve, fortsetter Skogstrøm.

- Jeg er rangert som up and coming. Det betyr ikke nødvendigvis at jeg er pur ung. Jeg er 47! En høyere rangering etter hvert vil forhåpentligvis være et resultat av hardt arbeid. Dette handler om å levere konsistent kvalitet til egne klienter og opptre på en slik måte at man blir oppfattet som ryddig og god i det man driver med, sier han, og legger til: 

- Det er viktig å bemerke at det er mange flinke advokater her i landet som ikke er nevnt i disse rangeringene i det hele tatt. 

- Fikk ansvar tidlig i karrieren

For GjessingReimers-partner Yngve Øyehaug Opsvik oppleves det som stort å bli anerkjent i en internasjonal kåring som Chambers. Han er listet som «up and coming» innenfor «intellectual property». 

- Immaterialrett er jo et veldig spesialisert felt, hvor det har stor betydning å finne den riktige enkeltadvokaten for å løse klientens problemer. Det gjør kanskje at de virkelig gode advokatene, som ikke jobber i de største firmaene, synes i rangeringen. Som man kan se, er jo også mange av de andre partnerne i GjessingReimers rangert i Chambers, sier han. 

Yngve Øyehaug Opsvik.

- Det har nok vært viktig for meg å ha ekstremt dyktige kollegaer som har løftet meg frem, og gitt meg lov til å være synlig for klienten og ta ansvar fra tidlig i karrieren. I GjessingReimers er det aller viktigste å være best på vårt spesialområde, og det gir seg også utslag i at vi deltar på internasjonale faglige arenaer. 

Selv er Opsvik engasjert i en rekke internasjonale sammenslutninger og organisasjoner. 

- Blant annet er jeg medlem av EPLaw, foreningen for europeiske patentadvokater. I forbindelse med dette holdt jeg et innlegg på en konferanse for europeiske patentdommere i Europa i fjor, og jeg både deltok i, og vant, en prosedyrekonkurranse for yngre advokater tidlig i min karriere, forteller han.

- Slike ting hjelper til på synligheten, fordi også advokater utenfor Norge blir kjent med meg. Men det viktigste er alltid å levere grundig og godt arbeid for klienter som blir fornøyde og gir gode tilbakemeldinger til Chambers. 

Chambers & Partners

Rangeringene er basert på uavhengig dybdeanalyse og forskning, inkludert tusenvis av intervjuer med dommere og klienter om deres synspunkter på advokaters juridiske arbeid.

Advokatene og firmaene blir rangert fra BAND 1 til 4, hvor 1 er høyest og 4 er lavest, og vurderes etter kvaliteter som profesjonalitet, teknisk juridisk kompetanse, kommersiell forståelse og aktsomhet.

I de individuelle rangeringene, kan advokatene også utmerke seg som Foreign Experts, Senior Statesperson, Star og Eminent Practitioners, samt som Up-and-Coming, Star Associate og Associate-to-Watch.

Målet er å gi markedet og kjøpere av juridiske tjenester godt innsikt i hvem som er de beste leverandørene innen ulike fagfelt.

Få full oversikt over kåringen her!

Nanette Arvesen.

Jakter flere BAND 1-rangeringer

Etter ni år som fullmektig og advokat i Thommessen, rykket Nanette Arvesen opp til partner for en drøy måned siden. Nå er hun rangert i Chambers Global, som «up and coming» innenfor «dispute resolution», for første gang. 

- Det er veldig hyggelig og stas, særlig siden Chambers er så anerkjent og grundige i sine undersøkelser. Det betyr forhåpentligvis at klientene setter pris på meg og mitt arbeid, og det er jeg takknemlig for, sier hun.

I år er Wiersholm og Wikborg Rein de eneste advokatfirmaene rangert i BAND 1 i kategorien for tvisteløsning, men det varer ikke lenge, skal man tro Arvesen.

- Thommessen er et fantastisk sted å jobbe og en av grunnene til det, er at vi har den markedsledende juridiske kompetansen innen alle sentrale juridiske fagdisipliner, og vi utnytter denne kompetansen på tvers. Rangeringen som et av firmaene med flest BAND 1-rangeringer i Chambers er et bevis på det. Vi vil ikke stoppe med det: målet er å få BAND 1-rangering i dispute resolution også, det er der vi vil være, sier Arvesen.

BAND 1: Banking & finance

Beste firma Beste advokat Up and coming
ThommessenAtle Gabrielsen (Wiersholm)Andreas Lund (Wikborg Rein)
WiersholmHans Haugstad (Thommessen)Sunniva Kinsella (Simonsen Vogt Wiig)
Wikborg ReinJohan Rasmussen (Wikborg Rein)Pia Sporstøl (SANDS)
Camilla Skøie Mørkve (Schjødt)
Kaare Sverdrup (Schjødt)

KILDE: Chambers and partners

BAND 1: Capital Markets: Debt

Beste firma Beste advokat Up and coming
ThommessenEinar Grette (Thommessen)Andreas Lund (Wikborg Rein)
Wikborg ReinStian Tande Mortensen (Wikborg Rein)Snorre Lyse (Schjødt)
Schjødt

KILDE: Chambers and partners

BAND 1: Capital markets: Equity

Beste firma Beste advokat Up and coming
ThommessenAnders Arnkværn (Thommessen)Andreas Jarbø (Selmer)
BAHRHans Cappelen Arnesen (Thommessen)
WiersholmRobin Bakken (BAHR)
Wikborg ReinSverre Sandvik (Wiersholm)
SchjødtViggo Bang-Hansen (Schjødt)

KILDE: Chambers and partners

BAND 1: Corporate/M&A

Beste firma Beste advokat Up and coming
ThommessenAnders Arnkværn (Thommessen)Gard A. Skogstrøm (AGP Advokater)
BAHRHans Cappelen Arnesen (Thommessen)Kristian Martin Lund (Wiersholm)
WiersholmHarald Hellebust (Wiersholm)Mathias Teir (Schjødt)
Wikborg ReinSigurd Opedal (Wikborg Rein)
SchjødtSvein Gerhard Simonnæs (BAHR)

KILDE: Chambers and partners

BAND 1: Dispute resolution

Beste firma Beste advokat Up and coming
WiersholmAnders Ryssdal (Glittertind)Emanuel Feinberg (Glittertind)
Wikborg ReinFrode Innjord (Hjort)Mohsin Ramani (DLA Piper)
Jan B. Jansen (BAHR)Nanette Arvesen (Thommessen)
Magnus Hellesylt (Wiersholm)Ørjan Salvesen Haukaas (DLA Piper)
Morten Goller (Wiersholm)Vidar Riksfjord (Arntzen de Besche)
Ola Ø. Nisja (Wikborg Rein)
Stephan L. Jervell (Wiersholm)

KILDE: Chambers and partners

BAND 1: Energy: Oil & gas

Beste firma Beste advokat Up and coming
BAHRJan B. Jansen (BAHR)
SchjødtSondre Dyrland (Wiersholm)
Thomas K. Svensen (BAHR)
Sverre Bjelland (Schjødt)

KILDE: Chambers and partners

BAND 1: Intellectual property

Beste firma Beste advokat Up and coming
Gjessing ReimersCamilla Vislie (Thommessen)Eirik Basmo Ellingsen (BAHR)
ThommessenIda Gjessing (GjessingReimers)Kyrre Tangen Andersen (CMS Kluge)
Halvor Manshaus (Schjødt)Nicholas Foss Barbantonis (Simonsen Vogt Wiig)
Ingvild Hanssen-Bauer (Kvale)Yngve Øyehaug Opsvik (GjessingReimers)
Knut Sverre Skurdal Andresen (Schjødt)
Thomas Hagen (Schjødt)

KILDE: Chambers and partners

Powered by Labrador CMS