Ada Jacobsen, Anette Høy Dye og Cecilie Scharning hører man i første episode av «Preppa av Wiersholm».

Wiersholm gir tips og råd til studenter i ny podkast

– Det er en jungel av spørsmål og problemstillinger som studenter må ta til stilling til. Mange kan nok oppleve det som overveldende. Vi tror vi kan gi gode innspill til hva man bør og ikke bør gjøre for å komme dit man vil. 

Publisert Sist oppdatert

Wiersholm har nettopp lansert sin tredje jusspodkast, som har fått navnet «Preppa av Wiersholm». Den retter seg mot studenter og kommende advokater.

Hensikten er ganske enkelt å gi en hjelpende hånd ved å dele tips og triks om hvordan man best kan håndtere både studentlivet og hverdagen som fersk advokatfullmektig i et forretningsjuridisk firma.

– Innimellom vil vi også by på korte faglige episoder som forenkler, konkretiserer og gir jusstudenter knagger å strukturere aktuelle fagfelt på, røper kommunikasjonsrådgiver Cecilie Scharning.

– Det er primært våre medarbeidere, alt fra nyansatte til erfarne partnere, som deler sine erfaringer i podkasten, men vi vil i enkelte episoder også hente inn eksterne eksperter. Hver episode tar for seg et nytt tema.

– En jungel av spørsmål og problemstillinger

Ønsket om å lage en studentpod springer ut av den tette dialogen Wiersholm har med nettopp studenter.

– Det er en jungel av spørsmål og problemstillinger som studenter må ta til stilling til og forberede seg på. Mange kan nok oppleve det som overveldende, samtidig som at prestasjonspresset er stort. Mange i Wiersholm har lang erfaring og vet hva som skal til for å lykkes i bransjen. Vi tror vi kan gi gode innspill til hva man bør og ikke bør gjøre for å komme dit man vil, sier Scharning.

– I tillegg har vi et genuint ønske om å dele av kunnskapen vi sitter på, og håper det kan være et positivt og relevant bidrag i en krevende studenthverdag. At folkene her på huset synes podkast er veldig gøy å arbeide med, er en trivelig bonus.

«Eksamensprepp»

Akkurat nå er det eksamensforberedelser som gjelder for de fleste jusstudenter. Nettopp derfor er det også «eksamensprepp» som er temaet for podkastens første episoder.

– Første episode fokuserer på det mentale aspektet ved eksamensforberedelser. Vi har fått med oss organisasjonspsykolog Anette Høy Dye, som er partner i Moment organisasjon og ledelse. Sammen med meg som moderator og advokatfullmektig Ada Jacobsen, tar vi blant annet for oss spørsmål som hvordan man kan redusere stress i eksamensperioden, hvor viktig er det å holde på de gode rutinene som søvn, trening og kosthold i hektiske perioder, samt hvordan man kan jobbe med seg selv for å prestere maks, fortsetter Scharning.

– Andre episode tar for seg det mer praktiske aspektet ved eksamen, og gir gode råd til selve oppgaveskrivingen, hvordan disponere tiden og så videre.

Episode to kommer allerede om en liten uke. Deretter vil nye episoder komme når Wiersholm opplever det som relevant for studentene, som en aktualitetspod, men uten en fast frekvens.

One take på 15 minutter

«Preppa av Wiersholm» er altså den tredje Wiersholm-podkasten i rekken. Da første podkastbølge traff, var firmaet raskt ute med å lansere «Advokatene forklarer». Tidligere i år slapp de compliance-podden «Bad cop» med Jan Fougner, akkompagnert av Helene Bogen og Georg A. Engebretsen ved mikrofonen.

Samtlige av de tre podkastene er hundre prosent hjemmelaget. Episodene spilles inn som såkalt «one take» og varer i rundt 15 minutter.

– Når episodene spilles inn i et jafs, blir de litt mindre polert, noe jeg tenker er positivt. Det oppleves ofte mer genuint, sier Scharning.

Hun mener podkast er en effektiv måte å formidle kunnskap på.

– Våre målgrupper består gjerne av travle lyttere. Det at man da har et format som krever lite av mottakeren, gjør at man når ut til et bredere publikum. Podkast kan konsumeres når man selv vil, i motsetning til et frokostseminar for eksempel.

Powered by Labrador CMS