Helene Bogen, Jan Fougner og Georg Engebretsen.

Wiersholm har sluppet ny podkast om compliance

I podkasten «Bad Cop» forteller Jan Fougner, Georg Engebretsen og Helene Bogen historien om compliance på tilbakelent, men direkte og personlig vis. 

Publisert Sist oppdatert

En fredag midt i februar slapp Wiersholm den første episoden av sin ferske compliance-podkast «Bad cop». 

- Vi har det veldig gøy på jobb og har glede av formidling. På et morgenmøte stod det derfor klart for oss av vi måtte lage en podkast. Compliance er et perfekt utgangspunkt fordi det gjør det mulig å snakke om hele bredden i det juridiske fagfeltet, forteller partner og programleder Jan Fougner.

- Det er dessuten en internasjonal disiplin som er ganske ny i Norge, og så er sakene på feltet spennende og morsomme å jobbe med.

Bad Cop vs. Good Cop

Fougner leder ikke podkasten alene. Med seg har han kollegene Helene Bogen og Georg Engebretsen som såkalte «sidekicks».

- Jeg elsker å stille spørsmål og er en naturlig programleder, mens Helene og Georg med sine dype kunnskaper er fortellere og kommentatorer, sier Fougner. 

I første episode, etter intromelodien som både lyder av amerikansk actionfilm og tradisjonell nyhetsvignett, blir lytterne kjent med både Engebretsens morgenrutiner, Bogens lidenskap for det franske og det mest spennende som rører seg på compliance-feltet akkurat nå. 

Jan Fougner, Helene Bogen og Georg Engebretsen (t.h) sammen med kollega Erlend Andreas Methi.

I tillegg diskuterer trioen om det er noen motsetning mellom det å være på godt humør og å være en god compliance-advokat. 

- Georg er jo alltid veldig blid og kan løse opp i situasjoner når jeg som alvorlig og streng sier at compliance må gjøre vondt for å virke. Det er ikke tvil om at jeg er Bad Cop og at Georg er Good Cop, forteller Fougner. 

Selve podkast-navnet spiller på opplevelsen mange compliance-ansvarlige får av å være upopulær når lover og regler skal etterleves. 

- Markedsavdelingen var i tvil om vi kunne komme unna med ikke bare «Bad Cop», men også tillegget om «en Wiersholm podkast om compliance, business og livet». Etter å ha fått Arve Skjerves intromelodi og Helene Bogens introstemme, forsvant alle betenkeligheter.

Uredigerte episoder 

«Bad Cop – en Wiersholm-podkast om compliance, business og livet. I podkasten forteller vi historien om compliance, og tar - på en tilbakelent, men direkte og personlig måte - for oss spennende saker og nyheter på feltet.»

Slik beskrives podkasten på advokatfirmaets nettsider. Hver episode varer i et drøyt kvarter og slippes hver andre uke. 

- Vi skal ta lytterne med på compliance-historien i Norge, hva var begynnelsen og hvordan har feltet utviklet seg. Historien brekkes opp med gjester og deres egne erfaringer, og ved behandling av aktuelle saker. Et gjennomgående tema er jo livet til compliance-advokatene og den business de er en del av, forteller Fougner. 

- Vi er proppfulle av historier, får mye energi av dette og kommer til å lage mange episoder. Hver sesong er et skolesemester og for at ingen skal bli lei oss, blir det bare episode annenhver fredag. Det er et take, ingen redigering og så rett på lufta.

 

Powered by Labrador CMS