Advokatforeningens representanter på vei ut av møtet med Justis- og beredskapsdepartementet (f.v.) Jon Wessel-Aas, Martin Kaasgaard Nielsen, Merete Smith, og Øyvind Precht Jensen.

Dette tok Advokatforeningen opp med Justisdepartementet

Spesielt to saker er viktige for advokatstanden akkurat nå, ifølge foreningens leder Jon Wessel-Aas og generalsekretær Merete Smith.

Publisert

Denne uken møtte representanter fra Advokatforeningen Justis- og beredskapsdepartementet med justisminister Monica Mæland i spissen.

Merete Smith understreker at departementet setter sentrale rammebetingelser for advokatene.

Snart ny advokatlov

- Derfor er det også viktig for oss å ha en god dialog med dem. Vi opplevde det som et godt møte med en kunnskapsrik og erfaren statsråd. De to viktigste temaene for oss å diskutere var rettshjelpsatsen og den nye advokatloven, som de arbeider med nå, og som vil bli presentert til våren, sier Smith.

Hun understreker at foreningen har hatt en god dialog med departementet om advokatlov.

- For oss er det viktig å få meldt inn våre viktigste innspill til statsråden om dette. Vi tok også opp Advokatforeningens arbeid med advokatetikk, og den nye bestemmelsen i RGA om næringsliv og menneskerettigheter. Jeg oppfattet at våre innspill ble lyttet til, påpeker Smith.

Advokatforeningens generalsekretær Merete Smith, leder Jon Wessel-Aas, advokat Øyvind Precht-Jensen og politisk rådgiver Martin Kaasgaard Nielsen møtte representanter fra Justis- og Beredskapsdepartementet tirsdag denne uken.

Helt avhengig av uavhengigheten

Også Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas var tilfreds etter møtet.

- Det viktigste for oss når det gjelder advokatlov, er at det ikke rokkes ved uavhengigheten til advokatene, og at vår rolle i rettsstaten gjenspeiles i rammebetingelser på dette feltet, sier Wessel-Aas

I møtet vektla Advokatforeningen at dagens rettshjelpsordninger må bedres.

- Nå har til og med Høyesterett i en dom i forrige uke konstatert at dette er ikke-eksisterende for de fleste i befolkningen, konstaterer Wessel-Aas.

Powered by Labrador CMS