JUS-direktør Torbjørn Buer sammen med Vegard Fløtre, advokat i Advokatforeningen og prosjektleder for fagdagene.

Nå er Advokatenes fagdager i gang!

800 advokater er samlet i Oslo sentrum for å lytte til 45 foredrag holdt av 75 forskjellige foredragsholder fra 30 ulike advokatfirmaer og organisasjoner - og ikke minst for å delta på advokatfesten.

Publisert Sist oppdatert

Nær 800 advokater tar veien til Oslo Kongressenter i Folkets hus på Youngstorget denne uken for å delta på Advokatenes Fagdager.

Fagdagene arrangeres gjennom et samarbeid mellom Advokatforeningen og Juristenes utdanningssenter (JUS), og går over to dager, både 1. og 2. juni.

Torsdag morgen åpnet dørene for frokost og mingling før det første kurset gikk av stabelen. Totalt kan advokatene velge mellom 45 foredrag om ulike tema fordelt på ni ulike fagstolper.

Til sammen er det 75 forskjellige foredragsholdere fra 30 ulike advokatfirmaer og organisasjoner.

Disse skal blant annet snakke om åpenhetsloven, forhandlingsteknikk, advokaters bruk av EMK, rekkefølgekrav og utbyggingsavtaler, barn og straff, testament og konkurranserettslige fallgruver.

De mest populære kursene dreier seg om arbeidsrett, selskapsrett, familie- og arverett og næringseiendom. I tillegg holdes det et eget forsvarerkurs.

Debatt om filleristing og justismord

Parallelt med fagdagene, avholder Advokatforeningens øverste organ, representantskapet, møte. Det er det 96 representantskapsmøtet i rekken.

På dagsorden står blant annet debatt om filleristingssakene og justismord, i tillegg til en egen sesjon om advokatenes rolle i krigen mellom Russland og Ukraina.

Når den første kursdagen er over, blir det først mingling, og deretter mottagelse for nye advokater og advokatfest på Taket i toppen av Steen & Strøm i Oslo sentrum.

Les mer om advokatfesten her!

Powered by Labrador CMS