Vegard Fløtre og Torbjørn Buer.

- Tar pulsen på hva som skjer i advokatbransjen og i jussens verden

For 16. gang er Advokatenes fagdager i gang på Folkets hus i Oslo. 

Publisert

Nå har startskuddet gått for Advokatenes fagdager. Rundt 800 advokater fra hele landet er samlet i hjertet av Oslo for faglig påfyll, inspirerende kurs, gjensyn med gamle kjente og ikke minst den store advokatfesten torsdag kveld. 

Over to dager kan advokatene velge mellom 45 foredrag fordelt på ni ulike fagstolper i Folkets hus på Youngstorget.

- Det mest interessante med arbeidet med Advokatenes fagdager er følelsen av å ta pulsen på hva som skjer i advokatbransjen og i jussens verden. Hva som trender av temaer som advokaten må hjelpe kundene med, forteller advokat og prosjektleder i Advokatforeningen, Vegard Fløtre. 

- Advokatene er en merverdi for virksomheter, det offentlige og privatpersoner hver dag. Vår jobb er å inspirere og oppdatere dem bittelitt. 

- Vi har hørt på tilbakemeldingene

Advokatenes fagdager er et samarbeidsprosjekt mellom Juristenes utdanningssenter (JUS) og Advokatforeningen. 2024 er den 16. gangen fagfestivalen arrangeres. 

- Det som inspirerer prosjektgruppen er at vi legger til rette for et arrangement hvor man møter gamle og nye kjente. Livet handler på mange måter om relasjoner og vi legger til rette for gode relasjoner både på det personlige og profesjonelle plan. Det håper vi igjen bidrar til god kollegialitet i advokatbransjen, sier Vegard Fløtre.

Nytt på programmet er blant annet fagstolpen «Advokathåndverket» som fra i år blir et fast innslag. 

- I år legger vi i tillegg til rette for en uformell møteplass for dem som har lyst til å gjøre annet enn å mingle og snakke; Torgutsikten er fylt med spill og muligheter for «samhandling». Det er også nytt at vi har vannhull og kaffestasjoner også utenfor de store salene – vi har hørt på tilbakemeldingene om at de ønsker å henge ved lokalene og at kaffen kunne bli bedre, sier JUS-direktør Torbjørn Buer. 

Ved kursstart ble advokatene ønsket velkommen med en animasjonsvideo, hvor to kjente figurer i advokatbransjen har fått hver sin stand-in avatar. Nytt av året er også den digitale løsningen «Min JUS» hvor deltakerne enkelt kan få oversikt over programmet. 

- Det er nok først og fremst alle de små endringene og grepene hvert år som gjør dette arrangementet unikt og enda bedre enn i fjor, sier Vegard Fløtre. 

- JUS har gjort en formidabel jobb med den faglige menyen i år. Det er også på sin plass å takke for kreative faglige innspill og for at våre 79 forelesere legger inn det lille ekstra for Advokatenes fagdager.

Flere hundre advokater samles på Folkets hus 30. og 31. mai.

- Har truffet blink

I arbeidet med det faglige programmet har det vært viktigst å bli kjent med hvem deltakerne er, slik at tilbudet blir aktuelt og relevant for det de jobber med. 

- Samtidig må det være bredde i tilbudet, så deltakerne kan velge temaer som ikke nødvendigvis dekker det de driver med til daglig, men som kanskje ligger i en naturlig forlengelse av det eller gir dem kunnskap på helt nye områder. Deltakerne vil gjerne ha valgmuligheten fra det vi kaller «en juridisk godtepose» - de 45 temaene som de kan blande akkurat som de ønsker det selv, sier Buer. 

Årets største faglige trekkplastere, er stolpene om arbeidsrett og selskapsrett. 

Torbjørn Buer er med å arrangere fagdagene for siste gang. - Fagdagene har vært noe av det morsomste vi har gjort og det er ekstra gøy å gjøre det sammen med Meretes flokk, sier han.

- Ellers vet vi at aktuelle temaer som utbyggingsavtaler og fremtidsfullmakter samler mange, og at Erlend Haaskjold alltid er et trekkplaster med sine kontraktrettslige temaer. At meklingstemaer på stolpen med advokathåndverket og temaet om å finne fokus og unngå stress fylles opp, er også gøy å se.

Ifølge Buer er responsen på Advokatenes fagdager gjennomgående god, og advokatene verdsetter valgmulighetene og sosialisering med bransjekolleger. 

- Det er for mange foredrag og forelesere til at vi kan be om vurdering av hver enkelt, men tilbakemeldingene på det faglige innholdet og nivået som helhet, gjør at vi kan se at vi har truffet blink! Når det er sagt – det er alltid noe som kan gjøres bedre og det tar vi med oss fra år til år, sier han. 

Powered by Labrador CMS