Tor Kjærvik ble bisatt fra Ullern kirke torsdag ettermiddag

Advokat Tor Kjærvik bisatt:
- Han var en stille autoritet som gjorde dypt inntrykk på oss i retten

Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle minnes Tor Kjærvik som en helstøpt forsvarer, og en av de viktigste i sin generasjon.

Publisert

Torsdag ble advokat Tor Kjærvik bisatt fra Ullern kirke i Oslo, drøye to uker etter at han ble skutt og drept i sitt eget hjem.

Grunnet strenge smittevernsrestriksjoner fikk kun 50 personer plass i kirken.

Andre kunne følge bisettelsen via en streaming fra begravelsesbyrået.

Harald Stanghelle talte i kirken.

- Innsikt, ro og faglighet

Prest Trond Bakkevig forrettet, mens skuespiller Jannike Kruse bidro som solist.

Blant talerne i bisettelsen var tidligere politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle.

Han kjente advokaten godt.

- Tor Kjærvik var en helstøpt forsvarer, en av de viktigste i sin generasjon. Hans styrke var en stille autoritet som gjorde dypt inntrykk på oss som så den i retten, innledet Stanghelle.

Stanghelle viste til at Tor Kjærvik ikke var blant dem i forsvarerstanden som brukte de største ordene eller utagerende fakter.

- Det var innsikten, roen og fagligheten som gjorde han til en så viktig representant for forsvarerstanden, sa Stanghelle.

- Kledde det rettslige alvor

- Han var en lavmælt autoritet som kledde det rettslige alvor. Men viktigere, en som kom innafor. Tor var inkarnasjonen av den ryddige tvilen, den faglige tyngden, og av den menneskelige balansen, sa Stanghelle.

- Vi kommer til å savne den lune humoren, den store innsatsen, det helhjertede forsvaret og den meningsfulle replikken, men kanskje mest den lyttende varmen Tor omga seg med. Derfor er det med dyp respekt, stor sorg og en stille takk vi lyser fred over Tor Kjærviks minne, avsluttet Stanghelle.

Powered by Labrador CMS