Andreas Ekker ser frem til å bli pappa, noe som gjør at denne sommeren blir ulik hva den pleier. Foto: Henrik Skjevestad

Ville servert hval til Helge Ingstad

Advokat Andreas Ekker får sommerfølelse med en god bok på terrassen. Men årets sommerferie blir ikke helt slik den pleier å være.

- Hva er dine morgenvaner om sommeren?

- En litt sen frokost på terrassen med utsikt over Middelhavet.

 

- Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

- Alle saker engasjerer, men å prosedere en sak for CAS (Court of Arbitration for Sport) i Lausanne i februar var et høydepunkt.

 

- Advokatstanden har opplevd flere uheldige saker de siste ukene. Hvor skadelige er disse sakene for bransjens omdømme?

- Jeg tror de fleste forstår at advokatstanden, som alle andre yrkesgrupper, ikke klarer å gå fri for et lite mindretall av uønskede elementer. Likevel er det fint at Advokatforeningen tar et klart offentlig standpunkt til de saker som oppstår.

 

- Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringer du årets ferie?

- Årets ferie er noe spesiell grunnet samboers graviditet, men vanligvis tilbringes den på familiens hus på den franske riviera. Feriemodusen kommer på terrassen og ved svømmebassenget med en god bok.

 

- Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier i sommer?

- Må dessverre svare daglig på denne.

 

- Hvordan holder du formen ved like?

- Jogging og styrketrening, dog ikke daglig…..

 

- Hvilken hobby dyrker du i ferien?

- Bøker om krigshistorie, fra antikken til dags dato, helst på engelsk.

 

- Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

- Jeg har faktisk aldri reist til et sted jeg kan huske som jeg ikke ville reist tilbake til, under de rette forutsetninger.

 

- Hvilken advokat er din drømme-gjest til middag – og hva ville du servere?

- Jeg velger å tolke spørsmålet utvidende, og da må det bli Helge Ingstad. Det er kanskje ikke mange som vet at han var jurist og drev det som den gang het sakførerpraksis fra 1922 til 1926, før han ble eventyrer, fangstmann, sysselmann og oppdager. Menyen ville vært tartar av hvalkjøtt, indrefilet av hjort og friske skogsbær til dessert.

 

- Hvilke forventninger har du til Jens Johan Hjort som ny leder i Advokatforeningen?

- Jeg har et godt inntrykk av ham, og er sikker på at han kommer til å gjøre en god jobb.

 

- En undersøkelse viser at de med jurist-foreldre får gjennomsnittlig høyere lønn enn de som har foreldre med andre yrker. Er det et problem?

- I den grad det stemmer tror jeg ikke det er noe stort "problem". Alle må prestere i jobben sin for ikke å falle igjennom, og da hjelper det ikke hva du heter eller hvor du kommer fra.

 

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer stiller vi kjente advokater viktige og mindre viktige spørsmål. I dag er turen kommet til den Trondheims-baserte Bjerkan Stav-advokaten Andreas Ekker, kanskje mest kjent som rådgiver for noen av Norges mest profilerte fotballspillere gjennom selskapet Stars & Friends.

Powered by Labrador CMS