Gothminister. Også kjent som advokat Bjørn Alexander Brem.
Gothminister. Også kjent som advokat Bjørn Alexander Brem.

Advokat skal delta som «Gothminister» i Melodi Grand Prix 2024

Ved siden av jobben som internadvokat i Norsk Filmforbund, er Bjørn Alexander Brem verdenskjent som artisten Gothminister. I år deltar han i MGP med låta «We Come Alive».

Publisert

Fredag ettermiddag avslørte NRK hvilke norske artister som skal delta i årets Melodi Grand Prix. 

«GOTHMINISTER er Bjørn Alexander Brems hjertebarn og alter ego. Til daglig jobber Oslo-mannen som advokat, men om natten kommer GOTHMINISTER fram. Bjørn Alexander tar ut sine kreative sider gjennom imponerende kostymer og musikk. GOTHMINISTER spilte nylig for over 30.000 mennesker i Tyskland og har turnert i flere enn 40 land gjennom en årrekke», heter det i en pressemelding

Goth-metal siden 1999

I over tjue år har Brem arbeidet som advokat. De siste 14 i Norsk Filmforbund. 

Bandet Gothminister ble etablert tilbake 1999. Ifølge NRK spilte det nylig for over 30.000 mennesker i Tyskland, og i 2023 ble albumet «Pandemonium» kåret til «Dark Album of the Year». 

Bandet vant også 19 internasjonale filmpriser for to musikkvideoer i fjor. I år kommer oppfølgeren til «Pandemonium», albumet «Pandemonium part II: The Battle of the Underworlds», melder bandet på egne nettsider

Seks artister i første delfinale

Gothminister skal spille i den første delfinalen lørdag 13. januar. 

Låta «We Come Alive», som Gothminister stiller med i MGP, har et relativt advokatsk tema og handler blant annet om å stå sammen mot all urettferdighet, samt å tro på seg selv.

I den første delfinalen deltar også Margaret Berger med «Oblivion», Myra med «Heart on fire», Ingrid Jasmin med «Eya», Fredrik Halland med «Stranded» og Mathilde SPZ med «Woman Show» ft. Chris Archer & Slam Dunk. 

Powered by Labrador CMS