Merete Nygaard har ansatt teknisk sjef og driver jussteknologifirmaet Lawbotics og sitt eget advokatfirma Nygaard.law som bigeskjeft.

Sluttet i Wiersholm for å bygge Lawbotics

Å gjøre juridisk kunnskap mer tilgjengelig er målet til tidligere Wiersholm-advokat Merete Nygaard, som bygger advokatroboten Lawbotics i Oslo.

Merete Nygaard har åtte år bak seg som forretningsadvokat, men sa opp jobben i Wiersholm for å begynne for seg selv.

– Jeg ble oppmerksom på legaltech-sfæren og så at det ikke var så mye som hadde skjedd i Norge ennå, sier Nygaard.

Utgangspunktet for Lawbotics er å gjøre juridisk kunnskap mer tilgjengelig for små og mellomstore bedrifter. Automatisk utforming av aksjonæravtaler er første tilbud. Gründeren vil gå videre med alt fra kommersielle avtaler til håndtering av ansatte – alle de vanlige juridiske prosessene som en bedrift trenger å få gjort. Til nettavisen Shifter forteller hun at planen er å ha på plass komplette automatiserte prosesser for å løse juridiske behov knyttet til styrearbeid, emisjoner, ansettelser og kommersielle avtaler i løpet av høsten.

Tar unna grovarbeidet

– Vi effektiviserer noe av det manuelle arbeidet. Så kan vi advokatene ta skreddersøm og gjøre de mer avanserte problemstillingene som advokater fortsatt må gjøre, sier Nygaard.

Hun er i dialog med små og mellomstore firmaer som kan bidra med innhold til plattformen, men som ikke kan bruke ressurser på å bygge opp sine egne teknologiske løsninger.

– Men en guidet prosess på nett for skjemautfylling og tilpassing av dokumenter er jo et stykke unna kunstig intelligens og robotadvokater?

– Jo, men automatisering er det første som må skje. Så vil vi ta i bruk maskinlæring for både å utvikle tjenestene og å hjelpe til på advokat- og klientsiden. Kunstig intelligens blir et verktøy til å gjøre prosessene enda mer effektive. Så ser vi også på hvordan vi kan utnytte blockchainteknologi og smarte kontrakter, sier hun.

Advokathjelp

Nygaard ønsker å knytte kontakt med spesialister på forskjellige rettsområder, og gjerne advokatfrilansere og de som sitter i mindre firmaer utenfor Oslo.

– Lawbotics skal ikke konkurrere mot advokatfirmaene, men være en tjeneste som møter dem som ikke bruker advokat i dag.

23.august samles jussteknologi-interesserte for å skape en møteplass: Da inviterer Lawbotics til et såkalt «meet up» i lokalene til MESH i Tordenskiolds gate 3 i Oslo.

Sjekk Lawbotics nettsider her

Sverre Tyrhaug i Thommessen: Klientene vil ha "more for less"

DLA Piper: Advokat-robot trenes på norsk

Nicolai Halbo: Skal man la noen andre sitte med eierskapet til noe som blir fantastisk intelligent og smart?

Junioradvokatenes jobb vil bli automatisert

Ravn ACE, Luminance, Kira Sustems, Ross, Neota Logic og blokkjede-teknologi

Norske jusstudenter med chatbot

Produktiviteten til himmels med roboter som aldri er syke eller bakfulle

 

 

Powered by Labrador CMS