På kort tid er LawyerSmack.com blitt en møteplass for amerikanske advokater.

Søker norske advokater til lukket nettsamfunn

I USA har advokater fått et eget, lukket nettsamfunn der de diskuterer rettspraksis og hjelper hverandre frem. – Advokater trenger et trygt, privat rom der de kan gi råd og veilede hverandre, sier grunnleggeren Keith Lee fra Alabama i USA.

Nettsamfunnet LawyerSmack.com ble lansert i desember i fjor, og fikk på kort tid flere hundre medlemmer, de fleste fra USA, men også advokater fra Canada, Portugal, Sveits og Australia har til nå meldt seg inn i det lukkede nettsamfunnet.

– Jeg vil også gjerne ha med norske advokater, sier Keith Lee.

Han er advokat i Hamer Law Group i Birmingham i Alabama, og har i flere år blogget om juridiske temaer på nettsiden Above The Law. For halvannet år siden utviklet han det nettbaserte advokat-samfunnet LawyerSmack, som i et års tid ble prøvd ut i en testversjon av over 700 inviterte advokater, før det før det mot slutten av fjoråret ble offentlig lansert med en betalingsplattform.

Historisk har advokater alltid vært flinke til å organisere seg i egne fellesskap, påpeker Lee.

– Mange advokater har flokket seg til sosiale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn. Men det er mange temaer som advokater bare ønsker å diskutere med andre advokater, vekk fra offentligheten. LawyerSmack tilbyr nettopp et trygt og privat område der advokater kan snakke sammen, sier Lee.

På LawyerSmack er det i skrivende stund over 100 grupper som diskuterer fagområder som insolvens og restrukturering, immaterialrett, strafferett, og familie- og skifte - for å nevne noen – samt en rekke egne grupper for internadvokater, bedriftsadvokater, advokater i enkeltmannsforetak og så videre.

– Men det finnes også egne hobbygrupper, for eksempel for jakt, mote, og også for barneoppdragelse. Hver uke utveksles over 20.000 meldinger, og tallet øker, sier Lee.

Advokatene diskuterer alt du kan forestille deg – og noen temaer du nok ikke ville ha forestilt deg, forteller han.

– De siste nyhetene fra de store advokatfirmaene er alltid et tema. Gruppene for advokater som driver alene, eller jobber i små firmaer, er veldig aktive, og støtter hverandre. Og mange deler erfaringer om bestemte saker eller transaksjoner.

Lee forteller at han er litt overrasket over at nettsamfunnet fort ble et henvisningsnettverk.

– I januar hadde vi nesten en henvisning pr. dag. Det hjelper at folk er så spredt geografisk. I desember hadde vi et medlem i Washington DC som ble henvist til et annet medlem i Sveits.

Han er også kjempeglad for at nettsamfunnet er blitt det han kaller en «safe space» for kvinner i advokatbransjen, og er også fornøyd med å ha fått med seg mange skriveføre advokater.

– Flere av våre medlemmer står på ABA Journals Web 100-liste, forteller Lee.

Listen er en kåring gjort av Journal of the American Bar Association over de 100 beste juridiske bloggerne, podkasterne og twitter-brukerne i USA i 2017.

– En rekke historier som har fått oppmerksomhet i den nasjonale, juridisk pressen har sitt utspring i LawyerSmack. Nettsamfunnet er dynamisk, mest av alt på grunn av de fenomenale brukerne, sier Lee.

Men ikke alt skjer på nett: Brukerne har allerede arrangert flere såkalte meet-ups, i blant annet Atlanta og i New York.

– Og hva betyr så navnet, LawyerSmack..?

– Det betyr egentlig ingen ting spesielt, sier Lee.

– Men medlemmene har gitt det mange ulike meninger: At advokater kysser eller er intime (smack er slang for kyss). At advokater på en godhjertet måte rivaliser med hverandre («talking smack» er USA-slang for vennligsinnede spydigheter), eller at advokater faktisk slåss (smack er også slang for klaps og dask). Ærlig talt, så tror jeg navnet betyr litt av alt dette, godt blandet sammen. LawyerSmack er ment å være et uærbødig navn til et sted som er en miks av business og «just having fun», sier Lee.

For å bli med i nettsamfunnet, må man ha juridisk embetseksamen, og søke via www.lawyersmack.com. Dokumentasjon kreves. Prisen for medlemskap er 99 dollar pr. år.

LES OGSÅ: Her er de beste juss-bloggene fra USA

 

– Vårt advokat-nettverk er i øyeblikket ganske enestående. Men flere bedrifter og enkeltpersoner snuser på det samme, sier Keith Lee.
Powered by Labrador CMS