Advokat-jul

Thommessen-partner June Snemyr lengter tilbake til solfylte dager i slalåmbakken.

- Arbeid hjemmefra kan være like verdifullt som arbeid på kontoret

Thommessen-partner June Snemyr tror at en fortsatt fleksibilitet knyttet til hjemmekontor også etter pandemien vil gjøre det enklere for flere å kombinere rollen som forretningsadvokat med egen familie.

Publisert

Etter å ha meldt overgang fra Schjødt er June Snemyr en sentral del av Thommesens satsning i Stavanger.

Firmaet har i år gått fra å bare ha et par advokater, til nå å ha totalt ti jurister i oljebyen, deriblant fire partnere.

Som Advokatbladet tidligere har omtalt er Stavanger i ferd med å bli en hub for fornybar energi.

–Hovedoppgaven min er å gi juridiske og strategiske råd basert på vår tverrfaglige kompetanse. Som rådgivere ønsker vi å bidra til at næringslivet utvikler og velger gode og bærekraftige løsninger. Ved å implementere bærekraft i rådgivningen vår kan vi bidra til å skape langsiktige verdier for klientene. Der har vi et mulighetsrom, sa Snemyr til Advokatbladet tidligere i år.

June Snemyr (34)

Tittel: Partner
Firma: Thommessen, Stavanger

Fagområde: Energi

- Du byttet firma tidligere i år, hva har du ansvar for nå som du ikke hadde ansvar for før du byttet jobb?
-Det er naturlig nok mange ting, men det helt nye er vel at jeg – i tett samarbeid med resten av Team Thommessen – er ansvarlig for å bygge opp et lokalt Thommessen-kontor i Stavanger. Foruten vanlige advokatoppgaver, har en slik nyetablering også gitt en unik mulighet til å være med og bygge en internkultur som både passer inn i firmaet forøvrig og som jeg tror på.

- Ingen forretningsadvokat-fasit

- Hvor viktig er det å være en god selger?
- Det er i alle fall ikke noen ulempe å være blant kandidatene som klientene vurderer når de behøver støtte til sine viktigste prosjekter. Samtidig mener jeg at det ikke finnes én fasit på hvordan man skal lykkes som forretningsadvokat. Det er de samlede egenskapene til hele laget som teller.

Thommessen flyttet nylig inn i nye lokaler i Stavanger. (f.v.) Jone Stakkestad, Audun Stornes og June Snemyr er alle nye i firmaet og med på satsningen.

- Hvordan har korona-året vært for deg?
- Det har vært spesielt på mange måter. Når jeg ser tilbake er det nesten vanskelig å huske hvordan hverdagen i januar 2020 egentlig så ut. Den første delen av nedstengningsperioden var selvfølgelig preget av usikkerhet og nye kabaler som måtte legges både på jobb og privat. Her i huset kombinerte vi, i likhet med mange andre, hjemmekontor og hjemmebarnehage de første par månedene. Det var en herlig kombinasjon som innimellom var litt stressende, samtidig som det var et privilegium å ha så mye familietid. Etter påske synes jeg ting har tatt seg opp på flere måter. Mange har fått seg et skikkelig løft på å jobbe digitalt, hvilket jeg tror har vært verdifullt.

- Selv om den andre smittebølgen har ført til en ny runde med hjemmekontor og det var litt tungt i starten, synes jeg vi har blitt flinkere nå på å opprettholde tett og godt samarbeid, sette fokus på trivsel og miljø, samt ta godt imot nye ansatte og traineer. Oppsummert har året vært preget av læring på mange fronter, mange nyord - og ikke minst mange hyggelige kollegaer!

- Hvilken sak krevde mest av deg i 2020?
- Det har vært flere spennende saker i 2020, men det var kanskje ekstra spennende å være involvert i forhandlingsprosesser i overgangen fra da vi først begynte å begrense håndhilsing i fysiske møter til full nedstengning i mars. Det innebar selvfølgelig overgang til hjemmekontor og forhandlinger måtte videreføres i heldigitalt format. Selv om digitale møter stort sett fungerer godt, er det utfordrende å tolke kroppsspråk og ikke minst få til de nyttige avklaringene som ellers typisk skjer i kaffe- og lunsjpauser. Neppe noen revolusjonerende læring å bringe videre, men erfaringen min er at det ikke på noen måte har blitt mindre viktig med gode forberedelser før forhandlingsmøter i digitalt format.

- Håper du på noen varige endringer som følge av koronapandemien?
- Jeg håper at enda flere har fått tiltro til at for de som har muligheten, så kan arbeid hjemmefra være like verdifullt som arbeid på kontoret. I løpet av 2020 har i alle fall vi i Thommessen erfart det. Jeg tror en fortsatt fleksibilitet knyttet til hjemmekontor videre vil gjøre det enklere for flere å kombinere rollen som forretningsadvokat med familie og da kanskje særlig perioden som småbarnsforeldre.

Foreløpig er det lite som tyder på at det blir en hvit jul i Stavanger for Thommessen-partner June Snemyr.

- På hvilket område bør rettstilstanden endres fortest mulig?
- Jeg håper at man raskt vil se på inntektsgrensen for fri rettshjelp, slik at vi får en rettshjelpsordning med realitet. Så håper jeg også på en framoverlent lovgiver både innen fornybar energi og på bærekraftsområdet!

- Hvem er ditt faglige forbilde?
- Det er mange, men i 2020 passer det å fremheve den nylig avdøde amerikanske høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg.

- Har du mål om å lære noe nytt i 2021?
- Definitivt. Jeg håper egentlig å lære noe nytt hver dag. Som relativt ferskt medlem i Thommessens avdeling for fornybar energi og infrastruktur er jeg sikker på at det ikke vil være noen mangel på faglige utfordringer.

- Hva skulle du ønske du hadde gjort annerledes i løpet av karrieren?
- Jeg tror en periode som dommerfullmektig hadde vært lærerikt på flere nivåer. Jeg følte imidlertid aldri at det passet helt, og nå er det muligens i seneste laget.

Håper på Stavanger-snø

- Hva får deg i julestemning?
- Julekakebaking, hovmesteren på TV og fridager som består av gåturer og god mat. Og så har jeg storkost meg med den genuine forventningen og gleden hver morgen fra 2-åringen i huset som jeg er sikker på våkner ekstra tidlig for å utforske dagens kalendergave.

- Hvordan er din julefeiring i år?
- På julaften fikk vi besøk av familie og koste oss sammen med både juleribbe, pinnekjøtt og god vin. Det er vel også fortsatt lov å krysse fingrene for snø i Stavanger, men med snart ti års erfaring fra regionen har jeg ikke veddet mye på akkurat det.

- Din favoritt julefilm eller jule-serie?
- Det må bli «Love Actually». Jeg er faktisk fortsatt litt skuffet over at de ellers eminente quiz-masterne i fornybar-avdelingen i Thommessen ikke hadde funnet plass til noen soundtracks derfra i kategorien musikk fra julefilmer og serier!

Powered by Labrador CMS