Jens Johan Hjort ble valgt som leder av Advokatforeningen i mai 2016, et verv han kombinerer med stillingen som partner i advokatfirmaet Rekve & Pleym i Tromsø. Arkivfoto: Geir Egil Skog

Jens Johan Hjort: Blir gjerne ordfører igjen i 2019

Jens Johan Hjort innrømmer at et comeback som ordfører i Tromsø frister. Men før den tid tar han gjerne en ny periode som leder i Advokatforeningen. Om Hjort blir ordfører, må foreningen bytte leder igjen allerede neste høst.

Hjort var ordfører i Tromsø fra 2011 til 2015. I et intervju med Nordlys bekrefter Tromsø-bosatte Hjort, som i dag er partner i Rekve & Pleym, at et comeback som ordfører i hjembyen virker forlokkende.

- Det skinner vel gjennom at jobben var så givende at jeg har lyst til det ja. Men faktorenes orden er ikke likegyldig. Nominasjonskomiteen må gjøre sitt arbeid, og det går rykter om at de vil snakke med meg. Det ser jeg frem til, sier Hjort til avisen.

Overfor Advokatbladet.no avviser Hjort, som representerer Høyre, men ved flere anledninger har vært i konflikt med Frp, at det ligger noen dramatikk bak intervjuet.

- Jeg er på ingen måte lei av vervet i Advokatforeningen – snarere tvert imot. Foreningens valgkomité er i full sving med sitt arbeid, og vil levere en innstilling til representantskapet, som treffer sin beslutning i mai. Jeg har sagt at gjerne stiller til gjenvalg som leder i Advokatforeningen for en periode til, påpeker Hjort.

- Det er svært mange "if & buts", her.  La meg illustrere: Hvis nominasjonskomiteen i Tromsø Høyre ønsker å innstille meg på førsteplass, må jeg ta stilling til om jeg enda en gang vil ofre min portefølje på politikkens alter. Det er et stort offer! Dernest er jeg avhengig av årsmøtets tilslutning til komiteens innstilling. Så kommer den ikke ubetydelige oppgave å vinne valget i 2019!

- Hvis det skulle lykkes gjenstår koalisjonsforhandlinger, og å bli pekt ut som koalisjonens foretrukne ordførerkandidat. Det siste jeg vil gjøre er å saldere at jeg skal være ordfører i Tromsø fra 2019, det blir en smule for cocky. Men jeg er som du har skjønt positiv til en eventuell innstilling, sier Hjort.

- Vil det være mulig å kombinere disse vervene? 

- Nei. Begge verv er arbeidskrevende, og for å lede Advokatforeningen må du være aktiv advokat. Dersom jeg blir gjenvalgt som leder av Advokatforeningen, og i oktober 2019 skal tiltre som ordfører, må jeg tre av som leder av Advokatforeningen for de gjenværende 8 måneder av valgperioden. Jeg har orientert valgkomiteens leder om at dette er en mulighet, forklarer Hjort.

Han ser derimot ingen problemer ved å være leder i Advokatforeningen gjennom nominasjons- og valgkamp-prosessen i Tromsø.

- Hvis det ender opp med at jeg blir ordfører på ny, vil jeg som sagt måtte tre ut av ledervervet 8 måneder før tiden. Da vil jeg anta at nestleder trer inn som leder av Advokatforeningen ut perioden. I denne typen saker skjer ting fort, når avgjørelsen først kommer. Dette er gjennomgående noe arbeidsgivere og foreninger legger til rette for, og en situasjon som både arbeidsgivere og organisasjoner vet kan komme, og løser på en god måte hvis eller når den oppstår. Når det er sagt vil jeg ha full respekt for at valgkomiteen eller representantskapet vurderer dette annerledes når de skal ta stilling til gjenvalg, avslutter Hjort.

Leder av valgkomiteen, Sigurd Knudtzon bekrefter overfor Advokatbladet.no at komiteen har startet arbeidet med ledervalget.

- Vi har sendt en anmodning til kretsene om å komme med innspill til ledervalget, og det er der vi er i dag. Vi kommer med innstillingen i begynnelsen av mai som vil bli en del av sakspapirene på Advokatforeningens representantskapsmøte.

- Hvordan vil du stille deg til om Hjort blir valgt igjen i mai 2018, og at det eventuelt må velges en ny leder igjen fra høsten 2019?

- Det har jeg ingen synspunkter til. Hjort har gjort en utmerket jobb, og han må selv ta standpunkt til om han vil ta gjenvalg.

Powered by Labrador CMS