Mette Yvonne Larsen. Foto: Aina J. Rønning

Replikk til Kapitals redaktør

Publisert

Som forventet reagerer redaktør Vibeke Holth sterkt på mitt forsøk på å bringe motforestillinger inn i det hun hevder er sin egen balanserte journalistikk. Siden både Kapital, Finansavisen og Hegnar Online tidligere er felt i PFU tre ganger for sin omtale av min klient Mona Høiness, så er det mulig at Pressens faglige utvalg vurderer hva som er balansert på en annen måte.

Det er mulig at Hegnar ikke ser på PFU som et organ som han tar alvorlig om siden han – kort tid etter en av fellelsene skrev en leder med overskriften "supperådet har talt".

For folkeopplysningens skyld vil jeg for øvrig kort redegjøre for noe av det Holth mener er usannheter;

Refsingen av redaktøren i åpen rett ble omtalt av mediene. Dette til tross for at hun iherdig forsøkte å hindre dette ved åpenlys diskusjon med aktuelle journalister i salen.

Mer om dette på nettstedet osloby.no her.

I den omtalte barnevernsaken ble Drammen kommune bekreftet fritatt for taushetsplikt skriftlig på epost den 18.12.14, før jeg i det hele tatt uttalte meg. Så også der gjengir Holth feil informasjon.

Hva gjelder de årelange beskyldninger om lekkasjer i Høiness- saken så er jeg nå grundig lei av denne påstanden. Det gjentas gang på gang at jeg har lekket taushetsbelagt og sensitiv informasjon om ekteparet Urdahl, dette er gjentatt gang på gang i Kapital, også nylig, og det er verken dokumentert eller korrekt. Dette må nå dementeres, ellers kan jeg ikke lenger la det ligge, men må gå videre med det.

For øvrig er det bare trist å lese at redaktøren av Kapital, igjen, belaster en avdød kvinnes minne med å fortsette å hevde at hun var dement. I strid med to soleklare rettsavgjørelser som uten tvil fastslo det motsatte.

LES OGSÅ

Mette Yvonne Larsen: Bladet Kapitals kampanjejournalistikk

Vibeke Holth, redaktør i Kapital: Advokat Larsens usannheter

 

Mette Yvonne Larsen. Foto: Aina J. Rønning
Powered by Labrador CMS