Advokat Anton Forssten og advokatfullmektig Belinda Forssten flankert av to skotske advokater på EYBA-konferanse i Roma.

Yngre advokater knyttet bånd i Roma

Forrige helg var unge advokater fra hele Europa samlet i Roma for å diskutere juridiske trender og betydningen av globale advokater.

Publisert

- Det var veldig lærerikt å være tilstede. Du blir kjent med advokater rundt om i hele Europa, også fra USA og andre land. Du blir oppdatert på internasjonal lovgivning, lærer om ulike arbeidskulturer, og blir informert om hvordan det er å være advokat eller advokatfullmektig i andre land, sier advokat Anton Forssten.

Han er advokat i advokatfirmaet Jørgen Klaveness i Sarpsborg, og er nyutnevnt observatør for Yngre Advokater (YA) i Advokatforeningens hovedstyre. Han deltok på den europeiske sommerkonferansen for yngre advokater i Roma på vegne av YA sammen med sin kollega og kone, advokatfullmektig Belinda Forssten.

En av dagene ble konferansen avholdt i Høyesteretts-bygningen (Corte Suprema di Cassazione). Foto: Anton Forssten

- Jeg tar med meg erfaringene inn i mitt arbeid med YA i Norge. Det er viktig å vite hvordan andre land gjør ting, slik at vi kan lære, sier Forssten.

Bygger nettverk på tvers av landegrensene

European Young Bar Association (EYBA) ble etablert i 1993, og samler foreninger for yngre advokater over hele Europa.

- Formålet til EYBA er å holde yngre advokater oppdatert på aktuelle juridiske problemstillinger med fokus på internasjonale spørsmål, og å hjelpe yngre advokater til å bygge opp et nettverk over hele Europa, sier Forssten.

Foreningen arrangerer to konferanser i året i ulike byer i Europa, samt "international weekend" hvert år i London på høsten.

Mote- og matjuss

I år var såkalt "food law" og "fashion law" blant temaene på programmet.

Anton og Belinda Forssten på gallamiddag i Roma.

- Food law og fashion law er knyttet til nye teknologier, og til varemerker og design og hvordan disse kan beskyttes, forteller Forssten.

Hvordan beskytte motemerker mot imitasjoner, og løse utfordringer i produksjonssyklusen? Og hvor står italienske delikatesser rent juridisk, mellom forskrifter og ny teknologi? Dette var noen av spørsmålene som ble debattert av italienske og internasjonale advokater i Roma lørdag formiddag.

Hvordan garantere anstendig arbeid

Her er noen av de andre postene på programmet:

  • Hva vil det si å være en global advokat?
  • Gig-økonomien og digitale arbeidsplattformer: Hvordan garantere anstendig arbeid (Gig-økonomi er et begrep for et system der alle ansettes midlertidig og der arbeiderne gis kortsiktige kontrakter).
  • Misbruk av markedsmakt og dobbel straff.
  • Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

- Mange fordeler

Anton Forssten oppfordrer flere unge advokater til å engasjere seg i YA her hjemme.

- Det absolutt viktigste er nettverksbyggingen, men det er også viktig å få en forståelse av hvordan Advokatforeningen er bygget opp, og det gode arbeidet foreningen faktisk gjør for advokater i Norge. Jeg tror det er mange som ikke er klar over alle fordelene vi faktisk får gjennom foreningen, sier Forssten.

Les mer om European Young Bar Association her.

Powered by Labrador CMS