I strålende sensommervær møttes yngre advokater til seminar og sosialt samvær i Svolvær.

Advokat-treff i Lofoten

Sakslekkasje til større Oslo-firmaer, utfordringer i domstolstrukturen og halvert salærsats på reise var blant de heteste temaene da yngre advokater var samlet i Nord-Norge. Men advokatene stortrives likevel i nord.

SVOLVÆR: Om lag tretti advokater fra Midt Hålogaland og Troms fikk faglig og sosial input i vakre omgivelser i Svolvær den første helgen i september.

– Den største utfordringen her i Nord Norge, er at vi bor og arbeider så spredt, og at det dermed blir utfordrende å samle mange på et kveldskurs, slik man gjerne gjør i Oslo eller Bergen. Jeg er derfor utrolig glad for at vi kunne møtes så mange her denne helgen i Svolvær, sier Narvik-advokat Marit Hienn.

Hun leder det relativt ferske utvalget Yngre advokater Midt Hålogaland krets.

– Vi startet opp for om lag ett år siden. Jeg hadde litt kontakt med Hordaland krets, der jeg bodde før, i forkant, for å få noen gode råd. Jeg er så glad for at så mange kunne komme, sier Hienn, og legger til at hun synes det er gledelig at også flere advokater fra Troms, over førti mil nord for Svolvær, hadde tatt turen til seminaret i Lofoten.

På programmet sto blant annet foredrag med aktor Knut Inge Arthur Myklebust, og forsvarer Hanne Elise Skare, etikk-oppdatering med Advokatforeningens Elise Wedel Jarlsberg, og et foredrag om advokatens rolle sett fra dommers perspektiv ved Bjørnar Eirik Stokkan fra Hålogaland lagmannsrett. Lørdag formiddag var det satt av tid til havrafting i Trollfjorden.

– Nå håper jeg dette kan bli et årlig arrangement, sier Hienn.

Seks kretser med YA

Østfold og Follo krets har også nettopp etablert et utvalg for Yngre Advokater, og ble med det den syvende kretsen med eget utvalg for advokater under 40 år. YA finnes i tillegg i Oslo, i Hordaland og Sogn og Fjordane, i Sør-Rogaland, Troms, Trøndelag og i Midt-Hålogaland.

Leder av utvalget er advokat Marion Eriksrød Nordenhaug fra Advokatfirmaet Hammervoll Pind AS. Med seg i styret har hun advokatfullmektig Anton Forssten fra Advokat Jørgen Klaveness AS og Silja Dagenborg fra Ernst & Young Advokatfirma AS. Les mer på YAs nettsider her.

Powered by Labrador CMS