Geir Sviggum.

Wikborg Rein inviterte 1000 gjester for å feire 100 år

Full av fremtidsoptimisme inviterte nyutnevnt managing partner Geir Sviggum og Wikborg Rein til fag, poesi og ballett i Operaen. - Kanskje blir de neste hundre årene enda bedre enn de foregående hundre, sa han.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld inviterte Wikborg Rein over tusen gjester til markering av firmaets 100-årsjubileum i Den norske opera.

Da dørene åpnet, myldret det av WR-kolleger, konkurrenter og klienter, samt representanter fra akademia, domstolene og pressen.

Kvelden åpnet med en faglig sesjon der statsviter Janne Haaland Matlary snakket om krigen i Ukraina, de internasjonale omstendighetene og vestlige interesser. Da samtlige gjester etter hvert samlet seg i storsalen, fremførte poet og forfatter Fredrik Høyer en tekst han hadde skrevet om nettopp Wikborg Rein.

Og så var det managing partners tur.

- Finn Bjørnstad har ledet Wikborg Rein i den mest markante oppgangsperioden som dette firmaet noensinne har opplevd. I vår sa han til meg at han er fryktelig stolt av historien vår, men at han er aller mest stolt av det vi er i dag, åpnet Geir Sviggum.

- Og kanskje blir de neste hundre årene enda bedre enn de foregående hundre.

Advokatfullmektig og spesialrådgiver i Wikborg Rein, Tonje H. Geiran, partner Elise Johansen og tidligere partner, og nå sjef for Datatilsynet, Line Coll.

Advokatens kunstneriske røtter

For å markere jubileet, hadde Wikborg Rein valgt en kunstnerisk ramme. Ikke bare med Fredrik Høyer, men også med ballett.

- Det dere skal få oppleve her i kveld, er utslag av det ypperste en perfeksjonert prestasjonskultur har å by på. Dette er kunst, estetikk og følelser. Også den tradisjonelle advokatgjerningen, selve sakførerrollen, har lange og sterke forbindelser til kunsten og til skuespillet, fortsatte Sviggum.

- Selv om kunsten dere skal få oppleve her, visuelt sett er ganske langt unna den kunsten vi streber etter å etterleve i et moderne advokatfirma, gir den perfeksjonerte akten oss verdifulle assosiasjoner til advokatstandens røtter, og til hvem vi ønsker å være.

Og så inntok Nasjonalballetten scenen med den tyske koreografen Christian Spucks fortolkning av eventyret om Tornerose.

WR-partner Kaare A. Shetelig, medlem av Advokatforeningens hovedstyre.

Etablert i 1923

Wikborg Reins historie går tilbake til 1923 da Erling Wikborg etablerte et enkeltpersonforetak for å arbeide med sjørett og sjøforsikring mot de største rederiene og selskapene. Etter andre verdenskrig ble motstandsmannen Alex Rein med på laget.

Nå er Wikborg Rein Norges tredje største fullservice forretningsadvokatfirma, der det maritime kun utgjør ett av mange fagområder. Siden slutten av 1990-tallet har Wikborg Rein vært blant de største advokatfirmaene i Norge.

De var det første norske advokatfirmaet til å passere fem hundre millioner kroner i omsetning i 2007, og ble i 2018 det første advokatfirmaet i Norge til å omsette for over en milliard kroner.

Se flere bilder!

WR-advokatene Silje-Marie W. Blomkvist (t.v) og Madeleine L. Finstad, sammen med fullmektig-kollegene Andrea Brække og Thea Sørensen.
Tusen gjester var invitert.
WR-partner Snorre Nordmo sammen med sin kone, stipendiat Kristina Stenvik ved Institutt for privatrett ved UiO.
Statsviter Janne H. Matlary snakket om ulike scenarier for utfallet av Ukraina-krigen.
Professor ved UiOs institutt for privatrett, Mads Andenæs, var blant gjestene fra akademia.
Powered by Labrador CMS