Wikborg Reins strategi for London-kontoret er å konkurrere i det internasjonale markedet, forteller tidligere managing partner Finn Bjørnstad.

Satser på internasjonal tvisteløsning og finans i London

17 nye advokater har blitt ansatt ved Wikborg Reins britiske kontor. Ambisjonen å være et godt alternativ til de engelske advokatfirmaene for norske selskaper. - English law with a Norwegian flavor, sier partner Finn Bjørnstad.

Publisert Sist oppdatert

For noen dager siden ble det kjent at Wikborg Rein utvider London-kontoret med 17 nyansettelser.

Selv sier firmaet at rekrutteringene «markerer en milepæl i vårt internasjonale tilbud». Fra før jobber det 45 advokater ved firmaets britiske base.

– Dette er i tråd med vår strategi om å utvide vårt internasjonale tvisteløsnings- og finanstilbud med jurister av topp kvalitet, sier Chris Grieveson, Wikborg Reins managing partner i London. 

Ville vokse, men ikke like fort

Alle de 17 advokatene kommer fra advokatfirmaet Axiom Ince.

Torsdag meldte nyhetsbyrået Reuters at Axiom Ince nå skal etterforskes av britisk politi, etter at tidligere managing partner angivelig skal ha hentet ut over 64 millioner pund fra klientkonto for å kjøpe både eiendom og selskaper.

Etter at det ble kjent at den britiske advokatvirksomheten var nær oppløsning, ble det også besluttet at Wikborg Rein skulle huse flere av advokatene derfra. 

– Vi hadde i utgangspunktet ingen planer om å gjøre noe stort nummer ut av det av hensyn til kolleger som helt uforskyldt var kommet i en svært vanskelig situasjon. Men så kom det lekkasjer, sier tidligere managing partner, nå partner, Finn Bjørnstad til Advokatbladet.

– Vi har hatt et ønske om å vokse noe i London, men ikke like fort og mye som nå. Noen av overgangene er knyttet til store, konkrete saker, som advokatene jobber med.

Engelskrettslige tvister

Axiom Ince har vært en konkurrent for Wikborg Rein. Bjørnstad forteller firmaene har mange overlappende klienter som advokatene derfra kjenner godt fra før. Det håper han at vil gi gode synergier.

– De senere årene har vi håndtert store, komplekse engelskrettslige tvister fra vårt London-kontor, langt utenfor den maritime sfæren, sier han. 

– Denne utbreiingen har vært en bevisst strategi som har vært sterkt medvirkende til at vi er topprangert innenfor internasjonal tvisteløsning. Utvidelsen i London vil ytterligere styrke våre generelle kapasiteter innenfor dette fagfeltet.

English law with a Norwegian flavor

Arbeider man med finansiering av norsk næringsliv, er det bra å ha et sterkt engelskrettslig team, mener han.

– Vi styrker oss, og i flere år har vår internasjonale virksomhet vært veldig vellykket. 

– Alt handler om å utvide vårt tjenestespekter innen våre kjerneområder, og spesielt rettet mot norske klienter, hvilket har blitt meget godt mottatt i vårt hjemmemarked. Vi tror det er et større potensiale, og vår ambisjon er å være et godt alternativ til de engelske advokatfirmaene for norske selskaper. English law with a Norwegian flavor, sier Bjørnstad.

Alt Wikborg Rein gjør utenfor Norge, må samtidig ha en synergi og relevans inn mot det firmaet gjør i Norge.

– Det må være relevant for totalstrategien, og den internasjonale satsingen er derfor avhengig av hvordan vi utvikler oss hjemme.

Powered by Labrador CMS