Cathrine B. Hetland startet advokatkarrièren i Arntzen de Besche, og har også lang inhouse-erfaring. Nå blir hun partner i landets største advokatfirma. Foto: Wikborg Rein
Cathrine B. Hetland startet advokatkarrièren i Arntzen de Besche, og har også lang inhouse-erfaring. Nå blir hun partner i landets største advokatfirma. Foto: Wikborg Rein

Henter ny partner fra Thommesen

Wikborg Rein har lenge vært på utkikk etter en ny olje-og gass-partner. Nå har de funnet den rette kandidaten i Cathrine B. Hetland. Hun vil bidra til å få frem firmaets fagkompetanse på feltet tydeligere i markedet.

Publisert   Sist oppdatert

Cathrine B. Hetland er utnevnt som ny partner i Wikborg Rein. Hetland, som er spesialisert innen olje- og gass, kommer fra konkurrenten Thommessen.

- Vi har vært på utkikk etter en ung talentfull partner innen olje-og gassfeltet en stund. Med hennes brede kompetanse fra dette fagfeltet blir hun et strålende tilskudd. Jeg er derfor svært glad for å få med Cathrine på laget, sier managing partner Finn Bjørnstad til firmaets nettsider.

Bred erfaring

- Wikborg Rein har et sterkt team på olje og gass allerede. Jeg gleder meg til å bli en del av det, og gjøre kompetansen vår enda mer synlig i markedet, sier Hetland til Advokatbladet.

Hun er også medlem i Advokatforeningens lovutvalg for energirett, vannkraft og olje og gass.

- Vi må nok erkjenne at Wikborg Rein for mange ikke er det første firmaet man tenker på når det gjelder olje og gass. Selv om de i flere år har jobbet med store internasjonale voldgiftssaker innenfor gass, så har vi en jobb å gjøre her hjemme med å vise enda bedre hva vi kan, sier Hetland.

I tillegg til erfaring fra eksterne advokatfirmaer, har Hetland også jobbet i oljeselskapet DEA Norge og oljeserviceselskapet Teekay Petrojarl Productions.

- Cathrine styrker vår evne til å gi råd til aktørene innen olje- og gassvirksomhet, både i Norge og internasjonalt, sier leder av Wikborg Reins Energi- og Renewables-team, Tormod Ludvik Nilsen til nettstedet.

Økende kvinneandel

Hetland blir en av flere nye kvinnelige partnere firmaet har utnevnt det siste året. Tidligere i år rykket den erfarne Elisabeth Roscher opp til partnernivå i Wikborg Rein. Kort tid etter ble det også klart at Chelsea Chen ble partner ved selskapets Shanghai-kontor etter over ti år i Wikborg Rein.

Da Advokatbladet intervjuet managing partner Finn Bjørnstad i fjor, omtalte han den lave kvinneandelen i firmaets partnerskap som «nesten flaut».

Nylig kunne imidlertid styreleder Geir Sviggum fortelle at man har gjort endringer internt.

Styreleder Geir Sviggum i Wikborg Rein. Foto: Advokatbladet
Styreleder Geir Sviggum i Wikborg Rein. Foto: Advokatbladet

– Nå er vi mye mer opptatt av å skreddersy tilværelsen for de ansatte i visse faser av livet. Dette er essensielt for å unngå talentflukt i de mest kritiske fasene, hvor livet for øvrig er mest hektisk. Dette er ikke kvinnetiltak, men snarere moderniseringstiltak for både menn og kvinner, for å speile det samfunnet vi lever i. De må gis trygghet for at vår satsning på dem er langsiktig, uttalte Sviggum til Advokatbladet.

- Utrolig motiverende

Hos Cathrine B. Hetlands gamle arbeidsgiver Thommessen, ble det ved påsketider klart at Ylva Gjesdahl Petersen blir ny partner, mens det i Wiersholm er satt et konkret mål om å nå 33 prosent kvinnelige partnere innen ti år.

- For meg er det utrolig motiverende å kunne bidra til å vise yngre medarbeidere i Wikborg Rein, og i andre firmaer at det er mulig å gå gradene, og samtidig ha det veldig gøy underveis, påpeker Hetland.

Blant de fem største advokatfirmaene er det i 2019 utnevnt elleve nye partnere. Av disse er fem kvinner og seks menn.

Se oversikt over nye partnere i boksen under.

Nye partnere fra 2019

BAHR: Anne Dahl Frisak, Markus Nilssen og Magnus Tønseth.

Wiersholm: Georg Abusdal Engebretsen og Hans Augun Parmann.

Thommessen: Ylva B. Gjesdahl Petersen

Schjødt: Helle Kjærstad, David Gardner, Preben Willoch og Torkjel Kleppo Grøndalen (alle ifbm. fusjonen med Michelet og Co.)

Wikborg Rein: Cathrine B. Hetland og Elisabeth Roscher + to juniorpartnere

Selmer: Remi Christoffer Dramstad, Jon Fredrik Johansen, Daniel Løken Høgtun, Mari Helen Gulsvik, Are Fagerhaug og Kine Bjelke Christophersen.

Arntzen de Besche: Berit Svensli Solseth, Svein Terje Tveit, Vidar Løhre, Henrik Braavold Johansen, og Jens Beumann Melberg.

Simonsen Vogt Wiig: Yannis Litinas

SANDS: Ylva Axelsen

Kluge: Kyrre Tangen Andersen, Nicolai René Nielsen og Samuel Skrunes

Haavind: Vebjørn Krag Iversen, Pål Martin Abell, Terese Negaard Sørli, Jøran Sandvik og Herman Roksun.

DLA Piper: Line Ravlo-Losvik, Andreas Mello-Kildal, og Camilla Wollan

Har vi glemt noen? Tips oss!