Morten Goller har vært partner i Wiersholm siden 2014, og managing partner siden 2018.

Morten Goller er årets managing partner i Europa!

Wiersholm-advokaten tok innersvingen på konkurrentene, og mottar heder fra The Lawyer.

Publisert Sist oppdatert

Wiersholm-Mp Morten Goller er vinner av prisen som årets managing partner i Europa i The Lawyers årlige kåring.

- Jeg ser på dette som en anerkjennelse til hele Wiersholm. Vi er et sterkt verdi-drevet firma med et fokus på å skape verdi for klientene våre. I tillegg ønsker vi å sette bransjestandard på områder som innovasjon, mangfold og samfunnsansvar, områder som er viktig for meg. Jeg tror det reflekteres i de anerkjennelsene vi har fått som firma, og at dette er noe av grunnen til at jeg nå fikk denne prisen, sier Goller til Advokatbladet.

Også det å lage en god arbeidsplass for de ansatte har vært viktig for Goller. Han benytter anledningen til å takke kollegene i ledergruppen.

- Det er ikke slik at jeg leder Wiersholm alene – det gjør jeg i samarbeid med Lars Narum Nordby og Christine Liæker Lindberg. I den grad prisen er fortjent, er det vi tre som fortjener den sammen. I tillegg er det mange andre som bidrar også, sier Goller.

Håpet på et normal-år

Han peker på inndeling av medarbeiderne i markedsgrupper som et annet vellykket grep.

- Vi prøver å være så tett opp mot klientene som mulig, og er like opptatt av bransjeforståelse og klientenes behov som det rent faglige. Det er svært forskjellige utfordringer og sjargong i de ulike bransjene, understreker Goller.

Dette var de nominerte til årets managing partner i Europa

  • Alina Popescu, MPR Partners - Romania / UK
  • Bruno Ferreira, PLMJ, Portugal
  • Denis Vandenbulke, Vandenbulke, Luxembourg
  • Francesco Sciaudone, Grimaldi Studio Legale, Italia
  • Geoff Moore, Arthur Cox, Irland
  • Marcin Maruta, Maruta Wachta, Polen
  • Morten Goller, Wiersholm, Norge
  • Piotr Kochański, Kochański & Partners, Polen
  • Prof. Dr. Christoph Schalast, Schalast, Tyskland

- Hvordan vil du karakterisere 2021 for Wiersholm?
- Vi hadde håpet på et normalår, men det har vært nok et ekstrem-år. Det startet med stor optimisme i januar, før nedstengningen kom. Etter sommeren var vi alle tilbake igjen på kontoret, men nå ser vi at det kanskje må strammes litt inn igjen. I M&A og kapitalmarkeder var våren ekstrem, med mange transaksjoner og børsnoteringer. Det var som en boom vi nesten ikke har sett siden man solgte radioaksjer på 20-tallet. Høsten har vært mer normal, med flere transaksjoner som har vært drivere.

Han legger til at de ser at flere nye områder er i vekst.

- Vi opplever at havvind kommer kraftig nå, der gjør vi mye. Dette har vært en driver innen fornybar energi, sier Goller.

- Skulle hatt flere timer

Foruten Mp-rollen er Morten Goller fremdeles topprangert innen flere fagfelt, deriblant offentlige anskaffelser og som konkurrentens mest ettertraktede, i Finansavisens advokatundersøkelse tidligere i år.

- Delingen vi har gjort av ansvaret i Mp-rollen er helt avgjørende - jeg har veldig stor støtte fra kolleger. Vi har mange i ledergruppen som kan ta over mine oppgaver når jeg er i retten en periode, og andre partnere som for eksempel Kai Thøgersen avlaster meg ved å ha ansvar for bestemte områder. Også innen fagområdene jeg jobber mest har jeg svært dyktige medarbeidere, eksempelvis Oda Ekre innen anskaffelsesrett. Som klient kan du like gjerne bruke henne som meg. Teamet jeg har i begge leire gjør at det er mulig – men jeg skulle selvfølgelig gjerne hatt noen flere timer i døgnet - det er det ingen tvil om, sier Goller.

- Det har vært et krevende, men bra år. Nå håper jeg vi kan runde av året på en god måte og få tatt en ordentlig juleferie, og så ser jeg frem til å starte opp igjen raskt, oppsummerer Goller.

Powered by Labrador CMS