Morten Goller er managing partner i Wiersholm.

Advokatbransjens mest attraktive arbeidsgivere 2022

Over ti advokatfirmaer er med i årets Universum-oversikt, men yrkesaktive jurister vil fremdeles helst arbeide i staten.

Publisert Sist oppdatert

Over 13.000 yrkesaktive, inkludert 420 jurister, har svart på Universums kåring av Norges mest attraktive arbeidsgivere i 2022.

Kategorien «law» toppes av kjente gjengangere. Beste plasserte advokatfirma er Wiersholm som er rangert på en 12. plass, men det er langt fra det eneste advokatfirmaet i oversikten.

Tett bak følger Advokatfirmaet PwC på 14. plass, Thommessen og Wikborg Rein på delt 15. plass, BAHR (18. plass), EY og Haavind på delt 20. plass, Simonsen Vogt Wiig (23. plass), Arntzen de Besche, CMS Kluge, Hjort og Schjødt - alle på delt 24. plass - samt Deloitte på 30. plass.

- Dette er en veldig hyggelig tilbakemelding. Vi jobber systematisk og kontinuerlig med internkulturen i firmaet for at alle skal trives og føle at de kan være seg selv på jobb. Wiersholm skal være et inkluderende firma der du opplever trygghet, faglig utvikling og en sterk lagånd. Vi er glade for at dette legges merke til også utenfor firmaet, og at unge yrkesaktive anser Wiersholm som en attraktiv arbeidsgiver, sier managing partner Morten Goller til Advokatbladet.

Hele listen over foretrukne arbeidsgivere i juridisk sektor finner du nederst i saken!

- Målrettet arbeid

Advokatfirmaet PwC, som består av om lag 190 advokater, har rykket opp fra en 27.plass i fjor til en 14.plass i årets kåring, og som nummer 2 blant advokatfirmaene.

Det er advokat og partner Espen Qvist svært godt fornøyd med.

Espen Qvist er ansvarlig for internasjonal handel i Advokatfirmaet PwC, og ansvarlig for firmaets markedssatsning i Oslo.

- Vi har det siste året jobbet for å ta en litt større posisjon i markedet, og har blant annet økt vår bevissthet rundt bruken av sosiale medier. Vi har laget en strategi for å bli mer synlige fremover. Vi ønsker å fokusere mer på at vi er et advokatfirma, selv om vi er en del av et stort revisjonshus, sier Qvist.

Nettopp at advokatfirmaet samarbeider med revisorer, konsulenter og andre fagpersoner i et multikompetansehus, er attraktivt for mange advokater, påpeker han.

- Våre advokater får mye forretningsforståelse, og blir i større grad rådgivere som tenker helhetlige løsninger enn bare rene praktikere og fortolkere av lovverket, sier Qvist.

De mest attraktive advokatfirmaene på Universums liste 2022

Plass Firma
1.Wiersholm
2.Advokatfirmaet PwC
3.Thommessen
3.Wikborg Rein
5.BAHR
6.EY
6Haavind
8.Simonsen Vogt Wiig
9.Arntzen de Besche
9.Hjort
9.CMS Kluge
12.Schjødt
13.Deloitte

Kilde: Universum

Kjønnede preferanser

I tillegg til å kartlegge de mest attraktive arbeidsgiverne innen ulike bransjer, har Universum også sett nærmere på arbeidstakernes topp-preferanser til en arbeidsgiver.

Her er listen over hva kvinner og menn i bransjen vektlegger mest:

  1. Hyggelig og sosialt arbeidsmiljø.
  2. Konkurransedyktig lønn
  3. Varierte arbeidsoppgaver.
  4. Fleksibilitet
  5. Støttende ledelse
  6. Gjensidig respekt fra ledelse og kolleger
  7. Sikker ansettelse
  8. Mulighet for høye lønninger i fremtiden
  9. Konkurransedyktige fordeler
  10. Mulighet til å ha personlig innflytelse

Deler man respondentene inn i kjønnskategorier, blir det likevel ulikheter. Mens både menn og kvinner er enige om at et godt arbeidsmiljø og konkurransedyktig lønn er det aller viktigste, blir kjønnene delt på de videre preferansene.

Der kvinnene vektlegger varierte arbeidsoppgaver som topp-preferanse nummer tre, svarer de mannlige respondentene muligheten for høye lønninger i fremtiden. Mens kvinnene trekker frem viktigheten av en trygg og forutsigbar arbeidsstilling, vektlegger mennene muligheter for fremtidig lederposisjoner. Og der menn trekker frem varierte arbeidsoppgaver, vil kvinner ha fleksibilitet.

Studentene vil til Wikborg Rein

To ganger årlig gjennomfører Universum kartlegginger av attraktive arbeidsgivere innen ulike bransjer; blant studenter på vårparten, og blant yrkesaktive når det lakker i mot høst.

Dette var de foretrukne advokatfirmaene blant studenter i 2022:
1. Wikborg Rein
2. Thommessen
3. Wiersholm
4. Schjødt
5. SANDS
6. Arntzen de Besche
7. Deloitte
8. BAHR
9. Haavind
10. PwC
11. Simonsen Vogt Wiig
12. CMS Kluge
13. EY
14. Hjort

Her er hele listen over de mest attraktive arbeidsplassene for jurister:

Plassering Arbeidsgiver
1.Politiet
2.Tingrettene
3.Equinor
3.Utenriksdepartementet
5.DNB
6.Økokrim
7.Sivilombudet
8.Aker Solutions
9.Arbeids- og sosialdepartementet
10.Høyesterett
10.Justisdepartementet, lovavdelingen
12.Wiersholm
13.Justisdepartementet, øvrige avdelinger
14.Advokatfirmaet PwC
15.Hydro
15.Thommessen
15.Wikborg Rein
18.BAHR
18.Skatteetaten
20.EY
20.Haavind
20.Statsadvokatembetene
23.Simonsen Vogt Wiig
24.Arntzen de Besche
24.Forsvarsmateriell
24.Hjort
24.Kluge
24.Regjeringsadvokat
24.Schjødt
30.Deloitte

Kilde: Universum

Powered by Labrador CMS