- Kampen om de flinkeste talentene blir bare hardere, og da gjelder det at både de som ser oss fra utsiden og de som har vært innom som traineer, oppfatter oss som en spennende arbeidsgiver, sier Wikborg Rein-partner Ole Henrik Wille.
- Kampen om de flinkeste talentene blir bare hardere, og da gjelder det at både de som ser oss fra utsiden og de som har vært innom som traineer, oppfatter oss som en spennende arbeidsgiver, sier Wikborg Rein-partner Ole Henrik Wille.

Wikborg Rein kåret til den mest attraktive arbeidsgiveren i advokatbransjen

Også Wiersholm, BAHR, Thommessen og Sands scorer høyt i årets Universum-undersøkelse blant jusstudentene.

Publisert   Sist oppdatert

Totalt førti potensielle arbeidsgivere for jusstudenter er inkludert i Universums rangeringen over landets mest attraktive.

Øverst ligger politiet og Utensriksdepartementet, mens Wikborg Rein er best plasserte advokatfirma på en 3. plass.

- Det er jo selvsagt stas å gå forbi Høyesterett og Regjeringsadvokaten. Det hadde jeg ikke trodd. Vi er ekstremt stolte og glade for alle studentene som har stemt på oss, sier rekrutteringsansvarlig partner, Ole Henrik Wille i en pressmelding på firmaets nettsider.

Flere advokatfirmaer blant topp 15

Wikborg Rein er ikke det eneste advokatfirmaet til å komme godt ut av kåringen, og om lag halvparten av de oppførte arbeidsgiverne er nettopp advokatfirmaer.

På 8. plass ligger Wiersholm, mens Bahr, Thommessen og Sands har kapret 12., 13. og 14. plassen. På plass nummer førti ligger Grette.

Wille tror Wikborg Reins internasjonale dimensjon, som eneste norske advokatfirma med kontorer i utlandet, appellerer til studentene.

- Det er ikke alle som finner anledning til å dra på utveksling i løpet av studietiden, og mange har lyst på utenlandserfaring i løpet av karrieren. Dette kan man få hos oss, og det tror jeg er attraktivt for mange. Videre tror jeg også den positive utviklingen og veksten firmaet har hatt de siste par årene bidrar til at flere får øynene opp for oss.

Basert på 14.500 studenter

Universum rangerer studentenes mest attraktive arbeidsgivere over hele verden innen ulike felt, slik som juss, IT, helse og medisin.

I Norge har over 14.500 studenter fra 26 universiteter og høgskoler svart på undersøkelsen, som ble gjennomført mellom oktober 2018 og mars 2019.

Se hele rangeringen her:

1.Politiet
2.Utenriksdepartementet
3.Wikborg Rein
4.Høyesterett
5.Økokrim
6.Tingrettene
7.Justisdepartementet, øvrige avdelinger
8.Wiersholm
9.Regjeringsadvokaten
10.DNB
11.Justisdepartementet, lovavdelingen
12.BAHR
13.Thommessen
14.SANDS
15.Sivilombudsmannen
16.PwC
17.Equinor
18.Deloitte
19.Statsadvokatembetene
20.Schjødt
21.Aker Solutions
22.Haavind
23.EY
24.Juridisk fakultet, UiO
25.Simonsen Vogt Wiig
26.Selmer
27.Kluge
28.Arbeids- og sosialdepartementet
29.Forsvarsmateriell
30.Hydro
31.Arntzen de Besche
32.Hjort
33.Kommuneadvokaten, Oslo
34.DLA Piper Norway
35.Gjensidige
36.Skatteetaten
37.KPMG
38.McKinsey & Company
39.Konkurransetilsynet
40.Grette

Universum, 2019