Dekan ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, Karl Harald Søvig.

JUSSUTDANNELSE

UiB oppretter en mastergrad i EU- og EØS-rett

– Vi har et ønske om å rekruttere både norske og utenlandske studenter på et felt hvor det er et opplagt behov, sier dekan Karl Harald Søvig ved Det juridiske fakultet i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag meldte Universitetet i Bergen på sine nettsider at Det juridiske fakultetet får opprette en Master of Law in EU and EEA Law (LLM). Det ble avgjort på et universitetsstyremøte torsdag.

– Vi merker en økt etterspørsel når det gjelder EU- og EØS-rett. En LLM vil gi en fordypning ut over det som er mulig gjennom en ordinær mastergrad, sier dekan Karl Harald Søvig til Advokatbladet.

– Fagområdet favner bredt

En LLM er vanligvis en ettårig mastergrad i juss, hvor man spesialiserer seg innenfor ett rettsområde. Masterstudiet ved UiB det første av sitt slag i Norge som retter seg direkte mot EU- og EØS-rett.

Dekan Søvig forteller at når de først ville opprette en LLM, ønsket de å tilby det på et fagfelt som favner bredt.

– EØS-rett er spesielt i den forstand av at det er en rettsordning som bare er relevant for et fåtall land, mens EU-retten er noe vi føler vi har et godt fagmiljø på. Vi har omfattende kompetanse på fagområdene.

Planlegger oppstart i 2023

Planen er å kunne tilby studiet allerede fra høsten 2023, forteller Søvig.

– Først og fremst er tilbudet for utenlandske studenter som har en utdanning fra hjemlandet, men det er også et tilbud til norske studenter som har fullført en ordinær mastergrad i juss, sier han.

– Det er mange som kommer på utveksling til oss, men da bare for et semester eller ett år. Her får de muligheten til å få en grad, og ikke bare ta enkeltemner.

Det er professor Christian Franklin og førsteamanuensis Ingrid Barlund som er faglig ansvarlige for det nye masterstudiet.

– Vi er henrykte over at universitetsstyret vedtok Master of Law in EU and EEA Law og vi ser frem til å jobbe videre med å planlegge oppstart, sier professor Christian Franklin til UiB sine nettsider.

Powered by Labrador CMS