Tilbyr mer fritid og kjappe løsninger

Publisert

Advokatfirmaet LIGL, som kaller seg selv et «innovativt advokatkontor», hevder de kan levere flere tjenester til halve prisen av det andre advokatkontorer tilbyr.

Advokatene Morten B. Tidemann og Roy Arvid Hjortland hoppet av fra KPMG for å starte egen virksomhet. Ni måneder etter er de klare for å utfordre andre aktører i advokatbransjen.

De to advokatene så et økonomisk potensial i endringene som skjer i advokatbransjen internasjonalt, og mente arbeidet rundt kontrakter for næringslivet kan gjøres enklere og billigere. De har lært seg innsalg og programmering, og tilbyr nå blant annet dokumenthjelp i forbindelse med fusjoner og bedriftsetableringer via en ny programvare.

– I prinsippet kan vi levere førti ferdige dokumenter til en fusjon på en time. En sekretær kan bruke et kvarter på en prosess som en fullmektig ellers ville brukt en arbeidsdag på. Vi etablerte nylig et selskap med spesialtilpassede arbeidskontrakter, aksjonæravtale og andre dokumenter for under ti tusen kroner i kostnad for kunden. Gjett om vi fikk en fornøyd kunde, sier Morten B. Tidemann.

Effektiv teknologi

Deres firma LIGL har investert i en programpakke sammen med store, internasjonale selskaper. Programmet kan utføre de mest kompliserte prosesser.

– Vårt mål er å tilby kundene de samme produktene til tretti til femti prosent lavere pris enn andre advokatfirmaer, sier Tidemann.

Dataprogrammet kan også brukes for å standardisere ektepakter og testamenter.

– Privatmarkedet har også et enormt potensial. Rådgivningsbiten kan man ikke effektivisere bort, men om kunden legger inn persondata og enkle opplysninger, så er det utrolig hvor effektiv en rådgivningstime kan bli. Når teknologien gjør resten, kan ting gjøres raskt og billig. Rene nettjenester har jeg ikke noen tro på, men en kombinasjon av rådgivning og teknologi vil fungere veldig bra, sier Tidemann.

Hissig mygg

Advokatene i LIGL er overbevist om at vanlige advokatfirmaer vil få problemer med å være innovative nok fremover, og at kundene raskt vil se at kontraktsrett og arbeid med dokumenter kan gjøres enklere og dermed billigere.

– De mellomstore advokatfirmaene er mest sårbare, fordi de ofte ikke er moderne nok, og mangler kapital og kompetanse til å effektivisere. De store har penger til å effektivisere, men partnerskapsmodellene oppfordrer normalt ikke til å tenke lengre enn til neste partnerutbytte. Store investeringer blir dermed vanskelig å få igjennom. Også de store vil møte kravet om effektivisering, men de vil surfe på sitt gode rykte og gode økonomi en god stund.

UTFORDRER: LIGL liker å se på seg selv som myggen som utfordrer de store advokatfirmaene. På få minutter kan de produsere kontrakter og dokumenter som er like gode som om de var laget manuelt, hevder advokat Morten B. Tidemann.
Powered by Labrador CMS