Pål Martin Sand.

Til minne om Pål Martin Sand

Advokat Pål Martin Sand døde 24. mai på Radiumhospitalet, bare 47 år gammel. I Dæhlin Sand Advokatfirma har vi mistet en kjær venn og god kollega.

Publisert

Pål Martin var utdannet jurist fra UiO i 2004 og Master of Law (LL.M.) fra King’s College London samme år. De første årene etter studiene jobbet han som politisk rådgiver for Arbeiderpartiet i bystyret, på Stortinget og på partikontoret, men i 2012 siktet han seg inn på en juridisk karriere. Han begynte da som dommerfullmektig på Hamar. Det tok likevel ikke lang tid før han ble hentet tilbake til politikken som statssekretær for justisminister Grete Faremo i 2013.

Etter regjeringsskiftet i 2013 begynte Pål Martin som seniorrådgiver i Olje- og energidepartementet. Her jobbet han frem til våren 2016. Da forlot han en trygg jobb i departementet for å starte opp et advokatfirma fra scratch. Sammen med studiekamerat Magnus Dæhlin grunnla han Dæhlin Sand Advokatfirma.

Ukuelig engasjement og samvittighetsfull innsats

Pål Martin etablerte seg raskt som en svært dyktig og ettertraktet advokat. Han arbeidet med store eiendoms- og infrastrukturprosjekter, med grunnerverv og ekspropriasjon, eiendomsutvikling og plan- og bygningsrett. Mange av sakene lå i skjæringspunktet mellom juss og politikk, og Pål Martin brukte sin politiske teft og erfaring til det beste for klientene.

Pål Martin bisto regelmessig berørte grunneiere og naboer i forbindelse med store vei- og jernbaneutbygginger, og arbeidet knallhardt for deres behov og interesser. Hans ukuelige engasjement og samvittighetsfulle innsats gav resultater for klientene. 

Pål Martin var veldig glad da han i fjor vant frem i lagmannsretten med krav om erstatning og tiltak for en rekke støyutsatte naboer langs nye E18. En annen sak som betydde svært mye for både Pål Martin og klienten hans, var da han bistod AUF i rettssak om etablering av minnested for de drepte etter terroren på Utøya.

Holdt motet oppe

Pål Martin var sentral i oppbyggingen av Dæhlin Sand Advokatfirma fra den spede begynnelse med to advokater for åtte år siden, til det vi er i dag med til sammen 16 ansatte. Vi tror og håper han var stolt av dette, og for oss som har fått være med på denne reisen sammen med ham har det vært givende og lærerike år.

Vi skulle så inderlig ønske at Pål Martin hadde vært med oss videre, men for et halvt år siden fikk han den nådeløse kreftdiagnosen. Likevel klarte han på imponerende vis å holde motet oppe overfor oss, og helt til det siste var han opptatt av hvordan det gikk med sakene og firmaet. Pål Martin vil for alltid ha en viktig plass i vår historie.

Vi savner de fine samtalene, de tørrvittige kommentarene og hans varme, åpne og ujålete væremåte. Han fremhevet aldri seg selv, men gjennom hardt arbeid og grundighet satte han en standard som vi andre forsøker å leve opp til.

Vi takker Pål Martin for enestående innsats. Våre tanker går til Maren, Emil, Jørgen og Sigrid.

Powered by Labrador CMS