Advokatfullmektigene (f.v.) Simon Ulleland, Linn Andrea Nordhus, og Miriam Eriksen er sammen med Lars Eirik G. Røsås de ansatte ved Thommessens London-kontor pr. desember 2018.

Thommessen: - London-kontoret vil fortsatt være viktig fremover

I London kommer Thommessen tett på internasjonale klienter, og grenseoverskridende transaksjoner. Kontoret bemannes i stor grad med fullmektiger fra Norge som dermed får verdifull internasjonal erfaring.

Partner Lars Erik Gåseide Røsås leder Thommesens London-avdeling. Han har vært i Thommessen siden 2004, og ved London-kontoret fra 2007.

– Vi ser fortsatt nytte av å være tilstede her, kanskje er det også enda viktigere enn før. Her kommer vi tettere på internasjonale klienter og er i bedre stand til å bistå våre norske klienter når de beveger seg utover landegrensene – som de ofte gjør.

Han peker på at Thommessen har vært på plass i London i over tretti år.

LES OGSÅ: Justisdepartementet advarer mot Brexit-konsekvenser for advokater

Henter fra Norge

I motsetning til Wikborg Rein, har firmaet kun norske ansatte ved kontoret. Thommessen er i øyeblikket på jakt etter hele femten nye advokater og advokatfullmektiger til kontorene i Oslo og Bergen – men ikke til England.

– I London har vi i tillegg til meg, til enhver tid to-tre advokater utstasjonert fra kontorene våre i Oslo og Bergen. Dette er en populær ordning som gir nyttig erfaring for våre yngre advokater. Vi ønsker å fortsette denne ordningen fremfor å ansette flere fast her i London, sier Røsås til Advokatbladet.

– Hovedsakelig jobber vi med transaksjoner, både innen M&A og kapitalmarkeder, med særlig fokus på grensekryssende transaksjoner. Vi jobber tett både mot internasjonale banker og investorer, og internasjonale advokatfirmaer. Selv om fokuset er på transaksjoner, kan de som utstasjoneres fra Oslo og Bergen komme fra alle ulike avdelinger hos oss, sier Røsås.

Usikker Brexit

Et av høstens viktigste temaer i Storbritannia er naturligvis Brexit.

– Hvordan påvirker Brexit deres advokathverdag?

– Først og fremst ved at det dominerer mediebildet, og er et konstant diskusjonstema. For det praktiske advokatarbeidet har det så langt hatt mindre betydning, men det har blitt rapportert en noe synkende trend i internasjonale investeringer inn mot UK de siste månedene, sier Røsås.

Han tillegger at det er ventet at dette transaksjonsvolumet vil stige igjen når det er klarhet i hva utfallet blir.

– Akkurat nå er utfallsrommet av denne prosessen svært vidt, der ekstremvariantene «no deal» og «no Brexit» fortsatt er mulige alternativer.

Ifølge Thommessen-partneren i London er det fremdeles en sterk tro på at man fortsatt vil se grensekryssende transaksjoner til og fra UK, også etter Brexit.

– Handelen vil alltid tilpasse seg rammene over tid, men det vil på kortere sikt kunne bli store utslag i den ene eller den andre retning på grunn av usikkerheten vi fortsatt har. Vi forventer at vi skal kunne fortsette å drive vårt kontor i London som før, men det kan godt hende at også vi må foreta tilpasninger for å lykkes med det, sier Røsås.

Powered by Labrador CMS