Managing partner Sverre Tyrhaug gleder seg over nok en topplassering for Thommessen. Arkivfoto: Henrik Skjevestad

Nå er Thommessen landets største advokatfirma!

For første gang har Thommessen gått forbi Wikborg Rein, og kan titulere seg som landets mest innbringende advokatfirma. Hver partner hadde i 2017 en gjennomsnittlig inntekt på 17,7 millioner kroner til firmaet.

– Jeg håper det er fordi vi forstår klientens behov. Hvert prosjekt er litt større og mer komplekst enn noen år tilbake, men først og fremst har vi flere oppdrag, sier managing partner Sverre Tyrhaug (46) i Thommessen til Dagens Næringsliv (saken ligger bak betalingsmur).

Firmaet hadde i 2017 inntekt på 851 millioner kroner, og et resultat før skatt på 422 millioner kroner.

– Vi er blitt mye bedre på prosjektledelse. Det gjør at vi kan levere oppdrag raskere, og dra nytte av erfaring fra lignende saker, påpeker Tyrhaug til DN.

Wikborg Rein endte i 2017 med en inntekt på 833 millioner kroner, og et resultat før skatt på 371 millioner kroner, sistnevnte en nedgang på 12,1 prosent fra året før, mens landets tredje største firma er Schjødt med en inntekt i fjor på 747 millioner kroner. Sistnevnte har imidlertid høyest lønnsomhet, med et resultat før skatt på 433 millioner kroner.

Thommessen har i likhet med de andre store advokatfirmaene fortsatt en stor utfordring med lav kvinneandel blant partnerne. Firmaet har i dag til sammen 47 partnere, hvorav kun fem er kvinner. Ved nyttår ble det hentet inn fem nye partnere - alle menn. Men som Advokatbladet nylig omtalte, skal Thommessen, Wiersholm og BAHR, fremover samarbeide om å bedre kvinneandelen i partnerskapene.

I fjor vant Thommessen Advokatforeningens Talentpris for sin satsing og resultater med å beholde og verdsette juridiske talenter. 

Les også: Ser at vi har et felles problem

 

Advokatfullmektig Katinka Ranberg og advokat Torbjørn Bjelland mottok Talentprisen på vegne av Thommessen under Advokatfesten på taket av Steen og Strøm i fjor sommer.
Powered by Labrador CMS