Patrick Oware fra Tromsø startet som advokatfullmektig ved Wikborg Reins Oslo-kontor i august.
Patrick Oware fra Tromsø startet som advokatfullmektig ved Wikborg Reins Oslo-kontor i august.

Fikk første fullmektigsak på dag én

Patrick Oware er fersk fullmektig i Wikborg Rein, men er likevel i ferd med å opparbeide seg en bred erfaring. I år kan firmaet han jobber i vinne Talentprisen igjen.

Publisert

Advokatbladet presenterer denne uken de nominerte firmaene til Advokatforeningens talentpris. I år er turen kommet til Wikborg Rein, landets nest største advokatfirma målt i omsetning.

Wikborg Rein vant Talentprisen prisen i fjor, i år kan de bli det første firmaet som vinner prisen to år på rad.

Blant firmaets ferskeste talenter er Patrick Oware som startet i jobben som advokatfullmektig i sommer.

Talentprisen 2020

  • Prisen deles ut den 20.november av justisminister Monica Mæland.
  • Hver dag frem til utdelingen vil Advokatbladet presentere de ulike kandidatene.
  • Utdelingen kan følges på Advokatbladet.no.

- Hvilke forventninger hadde du til faglig utvikling da du begynte i Wikborg Rein?
– Før jeg startet som advokatfullmektig i Wikborg Rein hadde jeg vært trainee ved firmaets kontorer både i Oslo og Bergen. Jeg fikk se komplekse og spennende saker, mangfoldet av klienter, og advokatenes høye faglige og kommersielle forståelse. Jeg opplevde arbeidet som gjøres som imponerende, både da og nå som jeg er ansatt. Som advokatfullmektig forventet jeg en bratt læringskurve, og dermed en høy faglig utvikling.

- Jeg kjente også til firmaets satsning på utvikling og forvaltning av nyansatte. Det gjorde meg trygg på at dette var et firma som ville legge til rette for min faglige utvikling.

Patrick Oware

Stilling: Advokatfullmektig I Wikborg Rein

Alder: 25 år
Utdannet: Universitetet i Tromsø, våren 2020

Arbeidsfelt: Tilknyttet Wikborg Reins fagområde for konkurranse og anskaffelser, samt prosedyre.

Et internasjonalt miljø

- Kan du trekke frem én sak, et oppdrag eller en situasjon du har opplevd som spesielt lærerik?
– Ettersom jeg fikk min første fullmektigsak allerede første arbeidsdag, er det naturlig å trekke frem denne. Saken gjelder krav om prisavslag og erstatning etter kjøp av bolig, hvor saksøker blant annet gjør gjeldende at det foreligger avvik ved boligen. Som trainee har jeg vært involvert i prosesser for domstolene tidligere, men det har særlig vært lærerikt å fungere som prosessfullmektig i en tvist fra starten av, med det ansvaret og utfordringene det vil kunne bringe med seg. Videre er det en fin erfaring å representere private klienter, ettersom arbeidshverdagen stort sett består av å yte juridisk bistand til virksomheter eller det offentlige.

Advokatbladet samlet én advokat fra hvert av de Talentpris-nominerte firmaene til en fotoseanse i Bjørvika i Oslo sentrum. (F.v.) Patrick Oware (Wikborg Rein), Aurora Bjørnvold Assev (Riisa & Co.), Oda Ekre (Wiersholm), Elisabeth Hoffman (Bull & Co.) og Heidi Jorkjend (Thommessen). Foto: Geir Egil Skog
Advokatbladet samlet én advokat fra hvert av de Talentpris-nominerte firmaene til en fotoseanse i Bjørvika i Oslo sentrum. (F.v.) Patrick Oware (Wikborg Rein), Aurora Bjørnvold Assev (Riisa & Co.), Oda Ekre (Wiersholm), Elisabeth Hoffman (Bull & Co.) og Heidi Jorkjend (Thommessen). Foto: Geir Egil Skog

- Hva gjør firmaet ditt for at unge advokater skal føle seg flinke, og i praksis bli flinkere?
- I Wikborg Rein blir du som advokatfullmektig inkludert i et tungt internasjonalt fagmiljø, noe som er svært lærerikt og motiverende. Jeg vil særlig fremheve den tilliten man gis som fullmektig. Du gis ansvar og får muligheten til å se resultatene av ditt eget arbeid. Dette bidrar til at jeg føler at arbeidet jeg gjør faktisk blir verdsatt, og at jeg oppnår mestringsfølelse. Kombinasjonen av faglige utfordrende arbeidsoppgaver, ansvar og veiledning, er etter mitt syn vesentlig for at unge advokater både skal føle seg flinkere, men også bli flinkere advokater.

Er med på rekrutteringen

- Hvordan opplever du at Wikborg Rein arbeider med å løfte frem og synliggjøre talentene?
- Det er nok ikke uvanlig at enkelte tror at dersom du arbeider hos et større forretningsadvokatfirma så blir du «en av mange», men det er ikke min erfaring Allerede den første tiden som fullmektig hadde jeg direkte klientkontakt, utover klientkontakten i fullmektigsaken, og jeg har arbeidet med viktige arbeidsoppgaver for store klienter.

- Min erfaring er at Wikborg Rein både ønsker og legger til rette for at fullmektigene skal nå sine mål, og ha høy faglig og personlig utvikling. Utover mine vanlige arbeidsoppgaver har jeg dessuten fått muligheten til å delta i rekrutteringsarbeid. Blant annet reiste jeg til Tromsø for å møte studenter, og var med på å avholde en digital manuduksjon!

VIDEO: Se hvordan det så ut da Wikborg Rein vant Advokatforeningens talentpris i fjor!

Powered by Labrador CMS