Denne uken startet partner Per Zimmer, advokatfullmektig Mari Dekkerhus, og partner Kai Vaag opp nytt advokatfirma i Oslo sentrum.

Advokat-kompanjonger tar sats med nytt firma

Advokatene Per Zimmer og Kai Vaag trer ut av Andenæs, Aaløkken, Veum og inn i en ny hverdag.

Publisert

Per Zimmer og Kai Vaag har begge lang erfaring som politiadvokater, og som advokater i strafferettsfirmaet Andenæs, Aaløkken, Veum.

De har også samarbeidet som advokater i flere saker, deriblant da de forsvarte tidligere næringslivstopp og toppolitiker Svein Ludvigsen som ble dømt til fem års fengsel for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge menn.

Nå er advokatene klare for å ta steget inn i eget firma.

- Jeg synes det er kjempegøy i en alder av 51 år å kunne stupe ut i dette. Status nå er at vi har forlatt stupekanten, men ennå ikke truffet vannet, illustrerer Zimmer som håper landingen blir myk, snarere enn med et smell.

- Slik jeg ser det er det aldri for sent å gjøre endringer i sitt yrkesvalg, hvis man føler for det og ønsker nye utfordringer, sier Per Zimmer og ler.

Styre hverdagen

Også kollega Kai Vaag ser frem til å komme skikkelig i gang.

- Som ansatt advokat har spørsmålet om sakstilfang kommet litt i bakgrunnen. Usikkerheten jeg har følt på med tanke på saksinntak har sluppet litt tak i det siste. Jeg ser frem til å styre min egen hverdag fullt og helt, sier Vaag, som er fast forsvarer i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett.

Begge de to partnerne har bred arbeidserfaring fra politiet.

- Å jobbe som politiadvokat er en veldig god erfaring. Ingen arbeidsplass i landet tilbyr flere rettsoppmøter og hovedforhandlinger enn politiet, påpeker Zimmer

Han jobbet i Kripos inntil 2010, og før det igjen åtte år i Asker Bærum politidistrikt.

- Spennet fra å gå fra fra å være påtaleansvarlig til å bli forsvarer var selvsagt stort. Etter å ha tatt ut tiltaler i 15 år kan det være vanskelig å omstille seg, og tenke på klienten som uskyldig. I et av mine første klientmøter fikk jeg erfare dette: «Jeg trodd du skulle skulle forsvare meg?!» sa klienten. Jeg forsto nesten ikke hva han mente - men skjønte etterhvert at som forsvarer må man se saken fra en ny innfalsvinkel. Den viktigste kilden til å gjøre det er å se og lytte til klienten, sier Zimmer.

Han legger til at gründerne har hatt stor glede av etablerer-tilbudet Advokatforeningen tilbyr sine medlemmer.

- Det er fint å ha en smørbrødliste med «do`s and dont`s», og oppleves som en trygghet å ha et sted der man kan henvende seg om man skulle ha spørsmål, sier Zimmer.

Vil vokse videre

Med på laget i Vaag Zimmer er også advokatfullmektig Mari Dekkerhus. Hun har flere års erfaring som studentmedarbeider i Andenæs, Aaløkken, Veum.

- Jeg har alltid hatt en stor interesse for strafferett, og da de ringte og spurte om jeg ville være med her, var det en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Det oppleves både interessant, spennende og trygt å skulle starte i et helt nytt firma sammen med erfarne advokater, sier Dekkerhus.

- Hvor er dere om fem år?
- En viktig grunn til å etablere seg er jo at vi tror vi kan gjøre ting litt annerledes. Vi er et godt team og ser at klienter kan ha glede av det. Vi ønsker derfor at klientene skal oppleve at de har et team på laget, og ikke «bare» en advokat. Vi har det dessuten veldig moro sammen, og det vil vi holde fast i. Jeg håper og ser for meg at vi er flere ansatte etterhvert, sier Kai Vaag .

Powered by Labrador CMS