Egenannonse for Advokatbladet

Skrivende jurist søkes til Advokatbladet

Vi søker etter en idérik og samfunnsengasjert person til et ettårig fulltidsvikariat som journalist.

Advokatbladet

Advokatbladet feirer i år sitt 100-årsjubileum, og kommer ut med ni utgaver i året.

Til nettsidene produseres det ferske nyhetssaker daglig.

Advokatbladet eies av Advokatforeningen.

Bladet er medlem av Fagpressen og følger Redaktørplakaten.

Er du juristutdannet og har lyst til å jobbe ett år som journalist? Nå har du mulighet til å utvikle dine journalistiske kunnskaper og samtidig få innsikt i en spennende bransje i rask utvikling.

Som vikar hos oss vil du lage saker både til nettsidene og til vårt nyhetsmagasin, og bli del av en redaksjon som består av en journalist og en skrivende redaktør.

Vi skriver om saker som er av betydning for advokater og advokatbransjen, om trender, utviklingstrekk, rammevilkår og mennesker, og også om rettspolitikk, rettsutvikling og rettsstaten. Vi mener selv at fagområdet både er svært viktig og veldig interessant.

Journalistisk teft og entusiasme

Vi er ofte ute på reportasjejobber, og dekker også events og debatter. Vi møter mange flinke, inspirerende personer med stort engasjement.

Det er en forutsetning at du har journalistisk forståelse og kjenner etikken, og at du kan skrive nyhetssaker raskt og selvstendig. Vi forventer at du har egne ideer til saker og evner å lete frem godt stoff fra vårt brede fagfelt, og at du er entusiastisk og har god vurderingsevne.

Du må kunne ta gode bilder, kunne publisere innhold på nett, og formidle komplisert stoff på en lettfattelig og poengtert måte.

Hyggelig, morsomt og sosialt

Vi er en liten og tett redaksjon, og ser etter en vikar som heier på laget, som liker å jobbe i team, som ønsker å utvikle seg, har stor arbeidskapasitet, er digitalt innfødt og god på sosiale medier.

Noe kvelds- og helgearbeid og reising må påregnes.

Redaksjonen deler lokaler med Advokatforeningens sekretariat, og du vil bli en del av et hyggelig, morsomt og sosialt miljø med et trettitalls kolleger sentralt i Oslo sentrum.

Tiltredelse fra midten av mai.

For mer informasjon, kontakt redaktør Nina Schmidt på telefon 91 55 96 02 eller på e-post.

Søknad med arbeidsprøver sendes til nina@advokatbladet.no

Søknadsfrist: 16.april

Powered by Labrador CMS