Advokat Linnéa Tereza Karlberg, Nataliia A. Skoghøy og Ruslan Bobukh møtte pressen onsdag ettermiddag.

Skoghøys fraseparerte kone krever tilbud om erstatning innen 14 dager

Nataliia Andreassen Skoghøy mener beskyldningene om forgiftning er oppkonstruerte.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med sin advokat Linnéa Tereza Karlberg og sin voksne sønn, Ruslan Bobukh (21), møtte ukrainske Nataliia A. Skoghøy (41) i dag pressen i advokatfirmaet Danielsen & COs lokaler i Oslo.

Der la advokat Karlberg frem et prosessvarsel som advokatfirmaet i dag har sendt til høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy.

«Det vises til at De i flere medier har beskyldt vår klient for å ha forsøkt å drepe Dem med gift el.l.», heter det innledningsvis i varselet.

- Beskyldningene er etterforsket av politiet og ble henlagt av politiet på bevisets stilling den 13. januar. Politiet har heller ikke funnet objektive bevis for beskyldningene som Skoghøy har rettet mot min klient, eller funnet stoff som er egnet til å være livstruende, sa advokat Karlberg.

Mener Skoghøy må ha forstått konsekvensene

I prosessvarselet heter det blant annet:

«Beskyldningene er blitt spredt av Dem og indirekte i alle landets massemedier. Spredning synes fortsettlig. Som jurist kan De vanskelig høres med at De ikke har forstått konsekvensene av Deres medieutspill hva spredning angår», heter det videre.

Linnéa Tereza Karlberg, Nataliia A. Skoghøy og Ruslan Bobukh.

Ifølge prosessvarselet er beskyldningene oppkonstruerte.

Videre skriver advokat Karlberg at hun mener Skoghøys beskyldninger er utilbørlige, ulovlige, ekstremt kritikkverdige og direkte hensynsløse.

«De har i realiteten beskyld Deres ektefelle for overtredelse av flere straffebud» skriver Karlberg.

Hun lister opp følgende straffebud: Straffeloven § 275 (drap), § 266 (hensynsløs atferd), § 267 (krenkelse av privatlivets fred) og skadeserstatningsloven § 3-6 a (erstatning for ærekrenkelser).

Nataliia A. Skoghøy krever erstatning og oppreisning, og ber Skoghøy «erkjenne ansvar i denne omgang, slik at det eventuelt kan forhandles».

Ville ikke røpe ønsket beløp

På spørsmål om hva som skal til for at saken ikke ender opp i retten, svarte Karlberg følgende:

- Dersom Skoghøy fremsetter et så godt tilbud til min klient at hun velger å takke ja. Hvor stort beløp vi snakker om, vil vi ikke svare på i dag.

På pressekonferansen kom Skoghøys fraseparerte kone med sterke beskyldninger mot sin tidligere ektemann. Også sønnen rettet beskyldninger mot høyesterettsdommeren.

Ikke jobbet i Norge

Nataliia A. Skoghøy er frisør, men har ikke jobbet siden hun kom til Norge sammen med sin sønn, opplyste hun. 41-åringen fortalte at hun kom til Norge for å gifte seg med Skoghøy, og at hun bare har én venn i landet, en kvinne hun møtte på flyet.

- Hans historie er en fairy tale, en påskekrim, sa Nataliia A. Skoghøy til pressen.

På spørsmål om det bekymret henne at advokat Per Danielsen har mistet advokatbevillingen og har vært i konflikt med flere klienter, svarte hun nei.

- Også som frisør kan man få konflikt med klienter, det er en del av livet, sa Skoghøy.

Hun var tidligere representert at advokat Musharraf Ashraf i Advokatfirmaet Suleiman & CO.

- Ikke redde for utfordringen

Advokat Linnéa Tereza Karlberg, som er daglig leder i Advokatfirmaet Danielsen, fikk spørsmål fra VG om hvordan hun opplever «å utfordre en av de mektigste personene i juss-Norge».

- Det er vi ikke redde for. Vi har lang erfaring med saker om ærekrenkelser og integritetskrenkelser, og er ett av de beste firmaene i Norge på dette området, svarte Karlberg.

I prosessvarselet krever Karberg på vegne av Nataliia A. Skoghøy svar innen 14 dager for å unngå rettslige skritt.

- Jeg kommer til å avvise varselet

Til TV2 forteller Jens Edvin A. Skoghøy at han ser på søksmålsvarselet, og måten motparten går frem på, som et åpenbart forsøk på pengeutpressing.

- Jeg mener at det fremstår som at de skal forsøke å skade meg, og på den måten tro at jeg skal betale for å få fred, sier han.

Til nyhetskanalen forteller han videre at han kommer til å avvise varselet, og at han er nødt til å være forberedt på å møte sin fraseparerte kone i retten.

Powered by Labrador CMS