Nicolai Skridshol stortrives med å tilbringe sommeren på hytta i Vestfold - der han raskt kommer i sommerstemning. Foto: Privat

- Robotiseringsutviklingen er imponerende og spennende.

Compliance-ekspert Nicolai Skridshol i SANDS mener robotisering er blitt viktig, men at et menneskelig godt skjønn vil være avgjørende også i fremtiden.

– Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

Veldig godt spørsmål. Engasjementet startet med å etablere SANDS´ Gransking og compliance-enhet, som raskt har resultert i fantastiske spennende klienter og oppdrag i Norge og rundt om i verden. Mer kan jeg ikke si.

– Hva er dine morgenvaner om sommeren?

Det er alltid hyggelig med de gode samtalene med gjester som er på besøk på hytten; gjerne over en god kopp kaffe. Så er det godt med en løpetur, før det ofte blir fin båttur og avslapping på hytten.

– Hva synes du om Regjeringens innsats på det justispolitiske feltet?

Jeg har respekt for de krevende oppgaver som skal løses nasjonalt og internasjonal, og jevnt arbeid for å nå målene man har satt seg er viktig. Mitt inntrykk er at innsatsen er bra, men det er som regel alltid noe som kan gjøres bedre. Jeg synes det er mye godt arbeid som skjer mellom Norge og det internasjonale samfunnet, både sivil- og strafferettslig. Slikt samarbeid er nødvendig for å skape forutberegnelighet for hvilke forventninger og krav som stilles overfor virksomheter og individer i den stadig mer internasjonale verden vi lever i.

– I hvilken grad vil robotisering prege ditt advokatkontor fremover?

Robotiseringsutviklingen er imponerende og spennende. Dette er et interessant spørsmål; jeg kan bare svare for mitt fagområde. Der hvor robotisering gjør arbeidsprosessen forsvarlig, ressurseffektiv og øker kvaliteten, er robotisering allerede blitt et nyttig hjelpeverktøy innenfor min bransje. Innenfor mitt felt, som mange andres, ser jeg fremdeles svært ofte at menneskelig godt skjønn er avgjørende for å løse oppdraget forsvarlig og med høyest mulig kvalitet.

– Klientnapping. Bare et rykte eller et utbredt problem?

– Man hører om klientnapping, men jeg har aldri opplevd det selv. Tvert imot opplever jeg et veldig godt samarbeid med andre advokatfirmaer og revisjonshus, der vi bistår i ordinære transaksjoner og ved granskinger. Min policy er at vi går inn, løser oppdraget og rapper aldri en klient. Dette vet kolleger i andre firmaer når de søker vår ekspertise; enten som del av deres team eller der vi hentes inn for å bistå deres klient direkte.

– Hvis du var justisminister for en dag – hva er det første du ville gjort?

– Først ville jeg etablert et svært godt team rundt meg; et team som våger å snakke direkte og uten filter til meg. Deretter ville jeg skaffet meg mest mulig kunnskap fra tidligere justisministre; det er viktig å lære av andres erfaring og opplevelser. I tillegg ville jeg samlet forskjellige næringslivsaktører til å fortelle om deres opplevelser og akilleshæler. Basert på de inntrykkene, ville jeg iverksatt oppgaver som synes å være nødvendig for å løfte samfunnet videre. Innenfor min ekspertise ville jeg iverksatt utarbeidelse av en veiledning om hvordan virksomheter bør arbeide for på best mulig måte å forhindre ulovlige handlinger; gjerne med inspirasjon fra hvordan dette er løst rundt de amerikanske og engelske korrupsjonslovene; Foreign Corrupt Practices Act (FPCA) og UK Bribery Act.

– Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringes årets ferie?

– De gangene det blir nødvendig med jobbing i ferietiden, har jeg gleden av ikke å bli stresset av det. Jeg har heldigvis lært meg å komme i feriemodus så fort som mulig etter at det som må gjøres er utført. Det gjør at feriestemningen holder seg på topp. Ferien tilbringes på hytten på Tjøme; et sted det er harmoni og hvor det hvert år skapes fantastiske sommerminner.

– Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier om sommeren?

– Det skjer hver dag og flere ganger om dagen. Jeg synes det er hyggelig å se at andre har det fint i ferien og mailen gjør det mulig å få gjort unna det som må gjøres.

– Hvordan holder du formen ved like? 

– Mange morsomme mennesker rundt meg skaper mye latter. Det gjør godt for kropp og sinn. I tillegg blir det en del joggeturer, svømming og noe styrketrening. I fremtiden kommer jeg nok til å gjenoppta seiling.

– Hvilken hobby dyrker du i ferien?

– Det er å få mest mulig tid med positive og fine mennesker rundt meg; det er en fantastisk «hobby» som gir glede. I tillegg er båtliv, og det å lese en god bok utrolig hyggelige hobbyer. Videre er det å ha en hytte noe som gjør at jeg tidvis får utviklet nye håndverker skills :-)

– Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

– Jeg har ingen steder som jeg aldri skal tilbake til. Jeg har alltid tenkt at livet leves nå og fremover. Mindre gode opplevelser av et sted, kan likevel oppleves positivt på et senere tidspunkt. Enten på grunn av stedets utvikling, menneskene rundt meg eller min utvikling.

– Hvilken advokat er din drømme-middagsgjest – og hva ville stått på bordet? 

– Hvis jeg kan tolke dette spørsmålet litt vidt, vil jeg gjerne hatt middag med president Barack Obama, USA. På bordet ville det vært sushi, godt drikke, is/jordbær og mange kinderegg.

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer spør vi kjente advokater viktige og noen mindre viktige spørsmål.

I dag er turen kommet til Nicolai Skridshol (42), partner i SANDS (Steenstrup Stordrange). Ble i Finansavisens kåring ranket som en av landets beste advokater innen kategorien "Granskning og compliance" i 2015, 2016 og i år.

Powered by Labrador CMS