Jon Wessel-Aas ble i ettermiddag gjenvalgt for en periode på to år.

Jon Wessel-Aas gjenvalgt som Advokatforeningens leder

- Har varm oppslutning blant medlemmene og og høy tillit, ifølge valgkomiteen. - Hvis vi skal påvirke rettssamfunnet, må befolkningen vite hvem vi er og hva vi står for, sier han selv.

Publisert Sist oppdatert

På representantskapsmøte i Advokatforeningen den 19.mai ble Jon Wessel-Aas valgt til en ny periode som leder.

- Valgkomiteen oppfatter at han har stor oppslutning, sa Cecilie Tveøy, som representerte Jens Johan Hjort, som leder komiteen.

Wessel-Aas' lederperiode har vært preget av pandemi, advokatlov-innspurt og aksjon, og det har til tider vært intens jobbing, fortalte han nylig til Advokatbladet.

- Men du kan ikke påta deg et slikt verv dersom du ikke synes det er moro, understrekte han.

Han var i dag glad for å bli gjenvalgt.

- Det er selvsagt en hyggelig tillitserklæring, og det er nesten morsommere å bli gjenvalgt enn å bli valgt, for når du blir gjenvalgt, så er det fordi du faktisk har gjort noe, mens første gang er valget bygget på en forventning, sier Wessel-Aas.

Han gleder seg til to nye år.

- Vi er midt i mange prosesser som det er hyggelig å kunne være med å fullføre. Og så har vi veldig mange gode folk på laget.

Ønsket en aktiv og tydelig stemme

Da Wessel-Aas ble valgt i 2020, var det etter forslag fra fire representanter fra Oslo krets, og mot valgkomiteens innstilling.

De fire påpekte i forslaget at Jon Wessel-Aas er en «erfaren og medieprofilert advokat med en aktiv og tydelig stemme i den offentlige debatt i rettspolitiske spørsmål. Han vil kunne opptre utad og profilere Advokatforeningen for omverdenen på en god og tillitsvekkende måte.»

- Ett av mine prosjekter da jeg ble valgt, var å sørge for å få frem Advokatforeningens synspunkter i media. Det tror jeg vi har klart, sier Wessel-Aas i dag.

Han understreker at noe av det viktigste Advokatforeningen gjør, er å være der for medlemmene i det daglige.

- Dette er ikke så synlig utad. Men hvis vi skal påvirke rettssamfunnet, må befolkningen vite hvem vi er og hva vi står for.

Kaare Andreas Shetelig.

Den brede støtten til streikeaksjonen i Høyesterett er et eksempel på dette, påpeker han.

- Der har foreningen jobbet bra over tid, lenge før aksjonen startet, for å forklare hva den egentlig handler om, og dette er jo ganske komplekst. Vi har lykkes med å formidle at vi ikke kjemper for lønnen til advokatene, men for vilkårene til dem som har krav på rettshjelp, og at dette henger sammen. Vi har fått støtte fra nesten alle aktører, utenom regjeringen, sier Wessel-Aas.

Fem nye i hovedstyret

Til hovedstyret i Advokatforeningen ble det valgt fem nye medlemmer. Fire av disse var foreslått av kretsene:

Oslo krets foreslo Else Marie Merckoll, som er tidligere leder av kretsen. Merckoll ble også valgt inn i hovedstyrets arbeidsutvalg, sammen med leder Wessel-Aas og nestleder Trude Marie Wold.

Trøndelag krets foreslo Karianne Tilseth Berg. Telemark krets foreslo Bjørn Dyrland, og Romerike krets foreslo Ruth Nying Frøland.

Ønsket å få inn et medlem fra ett av de største firmaene

Ettersom det skulle velges to representanter fra Oslo, foreslo valgkomiteen selv Kaare Andreas Shetelig, som er advokat i Wikborg Rein.

- Vi synes det er klokt å få inn et medlem fra ett av de store firmaene, sa Tveøy i valgkomiteen.

Til arbeidsutvalget i representantskapet ble Lars Berge Andersen i SANDS valgt. Utvalget består nå av Siri Olstad, Andersen og Frode Sulland (leder).

Powered by Labrador CMS