- Jeg trives veldig godt i Flyktninghjelpen, sier Mahrukh Mahmood.

SECONDMENT

Mener flere unge advokater burde teste ut ulike roller og fagområder

CMS Kluge-fullmektig Mahrukh Mahmood skal arbeide ett år som internadvokat i Flyktninghjelpen.

Publisert Sist oppdatert

Advokatfullmektig i CMS Kluge, Mahrukh Mahmood, har hele tiden vært interessert i menneskerett og humanitærrett. Da hun fikk muligheten til å bli utleid til Flyktninghjelpen i et år, var hun snar med å gripe den.

Hun mener flere fullmektiger og unge advokater burde gjøre det samme hvis de får sjansen. Å prøve seg i en annen rolle er veldig verdifullt, sier hun.

– Jeg tror jeg vil bli enda tryggere i min rolle som fullmektig og etter hvert som advokat etter dette. Jeg har virkelig blitt kastet ut i det. Jeg håper også at jeg i enda større grad vil finne et rettsområde å satse på. Jeg får jobbet med mye forskjellig og prøvd meg frem. I tillegg er det bra for språkkunnskapene. Det går kun i engelsk.

– Bratt læringskurve

CMS Kluge har over mange år hatt en pro bono-avtale med Flyktninghjelpen. Organisasjonen har fem regionskontorer i tillegg til hovedkontoret i Oslo. Mahmoods utplassering er en viktig del av den langsiktige relasjonen CMS Kluge har til Flyktninghjelpen. Hun startet i organisasjonen 1. august 2022 og skal bli der ett år.

Selv om arbeidsoppgavene nå er nært beslektet med arbeidet i advokatfirmaet, er formålet som ligger bak helt annerledes.

– Jeg syns læringskurven har vært veldig bratt, men samtidig føler jeg at jeg allerede har fått mye ny kunnskap og mange nye ferdigheter. Ikke minst har det vært veldig sunt for selvtilliten å bli kastet inn i en ny rolle. Som advokatfullmektig blir man jo veldig tett fulgt opp, men hos Flyktninghjelpen får man, som internadvokat, mye tillitt fra kolleger og det kommer inn spørsmål fra hele organisasjonen, forteller hun.

– Jeg har for eksempel allerede ledet prosjekter og i løpet av året skal vi også reise ned til regionskontoret i Jordan for å drive opplæring av ansatte som jobber i felten. Det gleder jeg meg veldig til. På denne turen skal vi besøke noen av prosjektene Flyktninghjelpen driver i Midtøsten.

Nye perspektiver og ferdigheter

Da hun startet i CMS Kluge, gjorde Mahmood det klart at hun ønsket å arbeide med menneskerett og humanitærrett hvis muligheten skulle dukke opp.

– Jeg er veldig glad for at jeg har fått sjansen, og for at jeg kan være med å synliggjøre samfunnsansvaret Kluge tar, sier hun.

– Erfaringen jeg kommer til å sitte igjen med vil være svært nyttig når jeg etter hvert skal tilbake til fullmektigrollen, men jeg har også fått perspektiv og ferdigheter som jeg tror og håper at vil følge meg gjennom hele karrieren.

Powered by Labrador CMS