Jenny Sandvig.

JOBBSKIFTE

Jenny Sandvig er ny partner i Simonsen Vogt Wiig

- Jeg gleder meg til å praktisere som advokat igjen og prosedere for domstolene, sier Sandvig etter tre år som fagdirektør i NIM.

Publisert Sist oppdatert

De siste tre årene har Jenny Sandvig vært fagdirektør i Norges institusjon for menneskerettigheter. Nå skal hun igjen ikle seg advokatkappen som fersk partner i Simonsen Vogt Wiig.

- Jeg gleder meg til å praktisere som advokat igjen og prosedere for domstolene. Jeg fikk jo møterett for Høyesterett i et hektisk avbrekk fra mammapermisjon rett før jeg begynte i NIM, så det føles riktig å ta frem advokatkappen igjen og gjøre bruk av den kompetansen, sier Sandvig til Advokatbladet.

- Jeg ser frem til å bistå nye klienter og å lære fra dyktige kollegaer i Simonsen Vogt Wiig.

- Tilfører unik kompetanse

Sist Sandvig hadde kappen på, var som advokat for Regjeringsadvokaten. Her arbeidet hun i over sju år, som både rådgiver og prosedyreadvokat.

Hos regjeringsadvokaten var Sandvig en del av faggruppene for internasjonal rett, EØS-rett og skatte- og avgiftsrett. Nå går hun inn i Simonsen Vogt Wiig for å styrke firmaets avdeling for tvisteløsning.

- Vi er veldig glade for å få Jenny med på laget! Hun er en svært dyktig prosedyreadvokat, og vil tilføre unik kompetanse innenfor flere fagområder som er viktige for firmaet, sier managing partner Mona Søyland i en pressemelding.

Internasjonale prosedyre-bakgrunn

Sandvig har bred prosedyreerfaring fra alle tre rettsinstanser her hjemme, samt fra flere internasjonale domstoler, slik som EFTA-domstolen, FNs traktatorganer og Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD).

Hun har prosedert to saker for EMDs storkammer; A og B mot Norge (24130/11 og 29758/11), som Norge vant, og Verein KlimaSeniorinnen Schweiz et al. mot Sveits (53600/20), som er til behandling.

- Simonsen Vogt Wiig har allerede et sterkt prosedyreteam under ledelse av Christian Reusch. Jeg bringer med meg unik prosedyreerfaring fra flere storkammersaker i EMD, sist en pågående klimasak mot Sveits, og særskilt fagkompetanse på menneskerettigheter, miljø og klima, foruten sivilrettslige saksområder i bredt fra mange år i Regjeringsadvokatembetet, forteller Sandvig.

Ved siden av virket som er advokat, er hun blant annet forfatter for lovkommentarene til EMK ved Karnov juridiske forlag.

Powered by Labrador CMS