Advokatfirmaet Sulland har doblet antallet partnere. Fra v. Marit Lomundal Sæther med sønnen Asgeir (6 mnd), Henriette Willix, Frode Sulland og Simen Skjønsberg.

Unge rykker opp i Sulland

Inntil nylig bestod partnerskapet i advokatfirmaet Sulland av tre menn i sekstiårene. Ved nyttår kom tre unge advokater inn i ledelsen for å ta det tradisjonsrike strafferettsfirmaet inn i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

– Disse tre er strålende eksempler på den unge generasjonen strafferettsadvokater som ønsker å kombinere et hektisk jobbliv med familieliv. De tre har god innsikt i sine saksfelt, og har vist stor arbeidsinnsats og lojalitet til firmaet, så det er mange faktorer som gjør at vi er glade for at de er villige til å bli partnere her, sier partner Frode Sulland (63).

– Det han egentlig sikter til, er vår digitale kompetanse, skyter Henriette Willix (32) spøkefullt inn.

Sammen med Marit Lomundal Sæther (33) og Simen Skjønsberg (37) er hun nyutnevnt partner i firmaet.

– Ja, vi har absolutt hatt et behov for å utvikle firmaets digitale kompetanse, men det er også mange andre kvalifikasjoner som skal til. Vi er ikke lenger et rent strafferettsfirma, men jobber på et mangfold av saksområder som retter seg mot enkeltmenneskets rettssikkerhet i ulike avskygninger; alle med et sterkt fokus på menneskerettighetsjussen, sier Sulland.

Man blir hverken ansatt eller partner i Sulland & Co. dersom man bare er opptatt av penger og inntjening, poengterer han.

– Dette er ikke stedet å bli rik. Og når du blir partner, påtar du deg en risiko for hvordan firmaet vil utvikle seg, for totaliteten.

Viktigere enn det meste

De tre nye partnerne har alle et hjerte for strafferett.

– Mangfoldet av mennesker og historier speiler på en måte hele samfunnet. Det finnes ikke noe mer givende enn å kunne hjelpe folk i livskriser. Og så synes jeg strafferett er den mest spennende jussen, sier Simen Skjønsberg.

– Jeg synes også at vår jobb må være blant de mest meningsfylte. Senest i går bistod jeg i et avhør i en grov sedelighetssak på Barnehuset med en klient som bare er femten år. Jeg kan nesten ikke se for meg en situasjon der forsvarerjobben er viktigere, sier Henriette Willix.

Marit Lomundal Sæther forteller om en jobb som kan kreve deg 24 timer i døgnet – som når hun ble oppringt i julen av en person som ønsket å ta sitt eget liv.

– Da legger du ikke på røret. Advokatene her er innstilt på å stille opp for hverandre når det smeller. Vi er jo mange, og kan fordele oppgaver mellom oss. Vi har et eksepsjonelt godt samarbeid, sier Sæther.

Asgeir (6 mnd) har vært med mange ganger på kontoret. Her med partner Simen Skjønsberg.

Vil fornye

Alle de tre nye partnerne er småbarnsforeldre, i likhet med mange av kollegene. Fleksibilitet er avgjørende for å få det til å gå rundt, forteller de.

– Folk ønsker jo å se barna sine før leggetid. Det er absolutt mulig å ha småbarn samtidig som man jobber her.

Nå ønsker de å utvikle firmaet videre.

– Ved å tre inn i partnerskapet nå kan vi få til en overgangsperiode der vi kan lære mye av dem som etter hvert går ut. Det vil ikke skje endringer over natten, men det er naturlig at vi ønsker å sette vårt preg på driften, sier Skjønsberg.

– Det er Frode som er bærebjelken her. Vårt mål er å skape en økonomisk bærekraftig arbeidsplass også når han ikke lenger jobber her. Det er langtidsmålet, supplerer Sæther.

De nye partnerne opplever at konkurransesituasjon har spisset seg til og tar nye former.

– Det popper opp konkurranse fra nye aktører. De økonomiske rammevilkårene fører til at det er om å gjøre å ha mange saker for å få et tilstrekkelig volum.

Et konkurransefortrinn er å opptre ordentlig, ha et sterkt engasjement for sakene, og solid faglig kvalitet, mener de tre.

Powered by Labrador CMS